Potpisani ugovore za obavljanje stručne prakse kod 27 poslodavaca u Čačku

0
855
Foto: RINA/D. Nikolić

ČAČAK – Predstavnici grada i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku uručili su odluke za obavljanje stručne prakse kod 27 poslodavaca sa teritorije grada.

Zamenica gradonačelnika grada Čačka Milica Dačić rekla je su kao lokalna samouprava za aktivne mere zapošljavanja izdvojili 40 miliona dinara.

Sva sredstva koja je grad opredelio za ove mere, u potpunosti su iskorišćena. Republika je gradu dodelila osam miliona i na taj način više lica je bilo obuhvaćeno merama aktivne politike zapošljavanja. Kroz sam program prošlo je 235 osobe – kazala je Dačić i dodala da grad Čačak daje doprinos kako bi se smanjila nezaposlenost.

Direktor JKP “Komulnlac” Petar Domanović izjavio je da je program obavljanja stručne prakse za njih veoma važan i da će i dalje podržavati programe te vrste.

Mi imamo nedostatak određenog kadra pre svega u proizvodnim radnim jedinicama. Ovog puta imali smo jednog kandidata iz oblasti Ekologije i zaštite životne sredine. Imamo dovoljno obučenog kadra specijalizovanog da budu mentori za obavljanje stručne prakse i to nije problem za nas i u nekim budućim programima kada bude bilo i više kandidata iz oblasti kojima se bavi “Komunalac“ – izjavio je Domanović.

Vesna Milošević iz predškolske ustanove “Gimnazion” kazala je da kandidati koji su se prijavili za obavljanje stručne prakse imaju isto radno vreme kao i drugi zaposleni vaspitači.

Oni rade kao i ostali zaposleni, samo što nisu samostalni, nego su uz nekoga i po nekom rasporedu idu iz grupe u grupu i izvode jedan po jedan segment njihovog budućeg posla – rekla je Milošević.

Izvor: RINA

Prethodni članakLazar Marković ponovo u crno-belom!
Sledeći članakDveri: Nije čačanski ćutati i gutati

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here