Potvrđena optužnica protiv ubice studenta iz Čačka; Milošev otac: Meni sina ništa ne može da vrati

4
1131
Foto: Kurir/Privatna arhiva

ČAČAK – Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Đurovića (29) iz Požarevca kojom se tereti da je 27. januara rano ujutru nasmrt izbo Miloša Mileusnića (24) ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, piše “Blic“.

Optužnica koja Đurovića tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina u ovom trenutku nije pravosnažna, te odbrana ima pravo žalbe na nju. Samim tim, suđenje okrivljenom Đuroviću biće zakazano tek nakon što se odluči po eventualnim žalbama odbrane.

Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša, kaže da je odluka suda da potvrdi optužnicu dobra vest, ali da su mu trenutno pomešana osećanja.

Kako vreme prolazi, sve mi je gore. Tek sada osećam nedostatak, gubitak sina. To što je potvrđena optužnica je dobra vest, ali meni su pomešana osećanja. Ne znaš više šta da uradiš. A taj čovek i da bude osuđen na smrtnu kaznu, meni sina ništa ne može da vrati. Ti da nekome oduzmeš život iz šale. Nezadovoljan životom. Obuzme me bes kada shvatim šta je uradio, na koji način, pod kojim izgovorom. Taj čovek ne treba da više nikad bude na slobodi – naglašava Mileusnić.

On dodaje da mu svaki dan počne u bolu.

Odem na posao pa me on obuzme. Ali kada dođe vikend, kad znam da nema Miloša da odemo negde zajedno, ručamo zajedno…Tada mi je najgore – priča Goran, i dodaje da mu jedno pitanje vrzma po mislima: Gde su ljudi poput Nedeljka nikli?

Đurović se tereti da je na podmukli način, potpuno uračunljiv, 27. januara, oko šest sati ujutru, ubio Mileusnića u mračnom ulazu u zgradu u Ulici Dimitrija Tucovića 20a, u kojoj je ubijeni živeo sa cimerom. Stravično ubistvo desilo se kada je nesrećni mladić izlazio iz zgrade. Đurović se tada, kako saznajemo, sklonio u stranu pored ulaza gde je čekao da Mileusnić izađe. Ko je on, kako se zove, koliko godina ima, nije znao. Nesrećni mladić bio je njegova nasumična žrtva. uU optužnici se navodi da je nakon što je mladić otvorio vrata i iskoračio ispred zgrade, Đurović potegao kuhinjski nož koji je poneo od kuće i zadao Mileusniću prvi ubod. Kako se sumnja, on je svojoj žrtvi zadao više ubodnih rana – probio mu je trbušnu aortu, trbuh, slezinu, te Mileusnić nije mogao ni na koji način da se odbrani. Pao je na zemlju i ubicu molio da ga ne ubije. Kako saznajemo, u optužnici se kao glavni dokaz pominje nož kojim je ubistvo izvršeno.

Na nožu je otkrivena krv ubijenog, kao i DNK i otisci Đurovića. Isti taj nož nedostajao je prilikom pretresa stana osumnjičenog kada je pronađen komplet noževa – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Takođe, snimci sa kamera koje je prikupila policija otkrili su Đurovićevo kretanje kobnog dana.

U vreme ubistva utvrđeno je da je bio u neposrednoj blizini mesta zločina iako je on to kasnije na saslušanju kod tužioca negirao – kaže izvor “Blica”.

Izvor: Blic

Prethodni članakEkspresno skupštinsko zasedanje, rasprava o svim tačkama dnevnog reda okončana za manje od tri sata
Sledeći članakMaksimović: Vučić zaslužuje da bude počasni građanin Čačka

4 KOMENTARA

  1. Teško je svakom ko ovo pročita, a tek kako je teško roditeljima, porodici i prijateljima pokojnog Miloša. Mnogi se muče u životu sa nemaštinom, bolešću, ali vole život i bore se za nešto bolje. Ali eto, postoje i skotovi koji imaju sve, a u stvari nemaju ništa, i iz čiste obesti urade zlodelo i oduzmu nevini život. Najgore od svega što postoje osobe- advokati koji ga posavetuju kako da laže i da ne odgovara za zlodelo.Pitam se kakav je nečovek advokat koji može tako da radi i čemu se nada. Sličan slučaj se desio i u Čačku kada je ubijen Saša Ćubović.

  2. Pravda za Miloša!!!! Ubica treba da trune u zatvoru, kao i onaj monstrum od oca, od kog je učio po modelu. Ukoliko pravda ne bude zadovoljena, Čačani će da uzmu stvar u svoje ruke. Toliko mu dugujemo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here