Povećan iznos subvencija po detetu za privatne vrtiće u Čačku, sledeće godine 1,4 milijarde za predškolsko obrazovanje

4
556

ČAČAK – Za predškolske ustanove u Čačku u privatnom vlasništvu u budžetu za 2024. godinu biće izdvojeno 318 miliona dinara, što je za 127 miliona dinara više nego ove godine.

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, dosadašnji iznos od 15.000 dinara subvencije, biće povećan na 20.000 dinara za svako dete, a sa 22.000 dinara će biti subvencionisane mlađe jaslene grupe do dve godine starosti. Treće i svako naredno dete će besplatno pohađati i ove vrtiće, kao što je slučaj predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad.

Ako saberemo da će izdvajanja za Predškolsku ustanovu “Radost“ od 546 miliona dinara, za PU “Moje detinjstvo“ 521 milion i za privatne vrtiće 318 miliona, dolazimo do iznosa od 1,4 milijarde dinara budžetskog novca samo za potrebe predškolskih ustanova. Tu je i oko 50 miliona dinara investicija, ne računajući investiciju izgradnje vrtića u Zablaću – rekao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvi delovi teritorije Čačka u sredu ostaju bez struje
Sledeći članakOvo su prosečne plate u Moravičkom okrugu: Jedino Lučani iznad republičkog proseka

4 KOMENTARA

  1. Samo da budem siguran da sam dobro razumeo: ovo konkretno znači da će vrtići da dobiju više novca po detetu, a mi (roditelji) ćemo da plaćamo isti iznos kao i do sada?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here