Povećan izvoz prehrambenih proizvoda sa područja Čačka, najviše robe u Rusiju, Nemačku i Francusku

0
431

ČAČAK – U odnosu na prošlu godinu izvoz prehrambenih proizvoda sa područja Čačka povećan za tri odsto, a Rusija je i dalje naše najveće tržušte, izjavila je rukovodilac Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog okruga, Organizacione jedinice Čačak Gorana Tanasković.

Gorana Tanasković

U ukupnoj izvoznoj razmeni poljopivrednih proizvoda sada se povećava procena prerađevina što je nama bio cilj. Sa našeg područja proizvodi uglavnom odlaze u Rusiju, Nemačku, Francusku i zemlje okruženja – istakla je Tanasković.

Prema njenim rečima, Rusija je i dalje glavna tržište za naše voćarske proizvode.

Prerađevine uglavnom završavaju u Nemačkoj i Francuskoj. Dominira proizvodnja čipsa, ali tu su i prerađevine od povrća. Imali smo izvoz zimnice, kao i zamrznutog voća – navela je Tanasković.

Ona je rekla da su manifestacije poput Plodova zapadnog pomoravlja izuzetno bitne za proizvođače, dodajući da su u poslednjih 13 godina uspešno povezani prerađivači sa primarnim proizvođačima.

Na taj način, kaže Tanasković, dobijeni su novi otkupni centri, a počelo je i osnivanje zadruga.

Izvor: MNA

Prethodni članakKK Železničar dobio pojačanje na bekovskoj poziciji
Sledeći članakDr Dragutinović: Čačansko porodilište ima najsavremeniju opremu, ali povremeno se pokvari aparat za ultrazvuk

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here