Poziv firmama da posluju na novoj lokaciji NTP Čačak

2
834

ČAČAK – U toku je Javni poziv tehnološkim kompanijama za članstvo u Naučno tehnološkom parku Čačak, a u okviru programa podrške biće omogućeni subvencionisani uslovi u prve tri godine poslovanja, stručna podrška kroz set prilagođenih usluga i uključenje u inovativnu zajednicu.

Pravo učešća imaju tehnološka preduzeća, mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koja se bave razvojem novih ili unapređenjem postojećih proizvoda, usluga i procesa osnovana u Srbiji i osnovana u inostranstvu, sa namerom da osnuju zavisno privredno društvo, ogranak ili predstavništvo u Srbiji.

Direktor NTP Čačak Mirko Pešić kaže da je Javni poziv raspisan početkom marta, ali da je zbog vanrednog stanja ceo postupak privremeno prekinu.

Prema njegovim rečima, do sada je prijavio jedan broj firmi koje bi da posluju u okviru NTP-a.

NTP Čačak proširuje svoje kapacitete, od juče na novoj lokaciji, prostoru nekadašnjeg “Cera“. Firme, kao i fizička lica mogu na našem sajtu (ntpcacak.rs) da pogledaju tekst Javnog poziva, čak i da nas kontaktiraju putem mejl, telefona, pa lično, kako bi dobili sve neophodne informacije – istakao je Pešić.

Prema njegovim rečima, NTP želi da istakne poslovnu inkubaciju i da kompanijama mlađim od tri godine ponudi posebne uslove povoljnosti u odnosu na komercijalne cene.

Cilj je da najbolji uslovi budu u prvoj godini poslovanja, zatim da postoje značajne subvencije u drugoj godini, nešto malo slabije u trećoj i da već nakon tri godine mlade kompanije budu dovoljno snažna da mogu da rade po svim komercijalnim uslovima i da se osamostale – istakao je Pešić.

Brži razvoj članica se postiže kroz: razvoj inovacija, rast prihoda i širenje tržišta, rast izvoza i udela izvoza u prihodima, rast broja zaposlenih i angažovanih lica, širenje partnerstava i umrežavanje, razmenu znanja i iskustava sa akademskom zajednicom.

Ovaj javni poziv otvoren je do popunjavanja raspoloživih kapaciteta NTP Čačak.

Sve prijave pristigle do 15. u mesecu, biće ocenjene u roku od pet radnih dana. Sve prijave pristigle nakon 15. u mesecu, biće ocenjene najkasnije do 5. narednog meseca.

Više detalja o samom Javnom pozivu, kao i neophodna dokumentacija za prijavljivanje se nalazi na internet stranici NTP Čačak ntpcacak.rs.

Izvor: MNA

Prethodni članakSnažno nevreme pogodilo Ivanjicu, padao grad veličine oraha
Sledeći članakPSG ne učestvuje na lokalnim izborima u Čačku, u toku prikupljanje potpisa za republičku listu

2 KOMENTARA

  1. Ja predao za lokaciju staroga Tehnosa. Tu Milun bio najavio NTP. Kakva je ovo promena plana? Slovas (Cer) mi ne odgovara zbog prevoza.

    • Neodgovara tebi radi prevoza al odgovara onom koji je za Cer drzavi dao male pare a sad za trecinu mnogo vece pare dobiva nego sta je dao…ko je jos ukljucen nemogu dokazem al osnovne sumnje imam !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here