Poziv poljoprivrednim proizvođačima da se registruju na platformu Elektronska pijaca Srbije

1
479

ČAČAK – U Srbiji je počela sa radom Elektronska pijaca Srbije (https://pijaca.minpolj.gov.rs), a svi zainteresovani građani mogu, uz jednostavnu registraciju, da kupe najraznovrsnije voće, povrće, meso, sireve, mleko, jaja, med, kao i niz drugih tradicionalnih srpskih prehrambenih proizvoda.

Imajući u vidu trenutnu situaciju i ograničenost kretanja, ova platforma treba da zameni konvencionalne sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj (u okviru koje funkcioniše Služba za poljoprivredu) će uz pomoć Uprave za agrarna plaćanja i Poljoprivredne stručne i savetodavne službe obavestiti što veći broj proizvođača da se registruje na ovu platformu.

Grad Čačak saopštava da podržava ovu inicijativu resornog Ministarstva kao dobar način da se prevaziđe postojeći problem zatvorenih pijaca, a u korist naših poljoprivrednih proizvođača i njihovih potrošača.

Izvor: MNA

Prethodni članakU Čačku pet novoobolelih od kovida-19, među njima medicinski tehničar sa internog odeljenja
Sledeći članakOd posledica koronavirusa preminuo čačanski ortoped dr Vojkan Šuluburić

1 KOMENTAR

  1. Zašto grad Čačak nije prilagodio rad zelenog pijaca u ovim uslovima? Napravi se razmak između tezgi, napravi zaštita između prodavca i kupca… Kada mogu da rade hipermarketi mogu i pijace.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here