Predavanje dr Ratka Jovića “Radost i/ili vera“

0
68

ČAČAK – U ponedeljak, 11. marta, sa početkom u 19 časova, u Startap centru NTP-a (Kulturni centar Čačak) održaće se predavanje dr Rastka Jovića pod naslovom “Radost i/ili vera“, u organizaciji udruženja “Irmos“.

Čovek je nesrećan bez Boga, ali zbog čega je tako nesrećan “sa Bogom“? Zbog čega “religija“ u čoveku pojačava gordost i strah? Da li je moguće slobodno stajati pred Bogom i radovati se u Njemu? Da li su radost i tuga stranputice vere ili su radost i tuga neophodni materijal kojim se ispunjava duša vere? Da li možemo i zašto želimo biti „nesrećni“ sa Bogom? Da li hrišćanstvo donosi nešto novo u veru, jednu potrebu da drugačije vrednujemo svoja osećanja u kontekstu vere? Ovo su neka od pitanja o kojima će biti reči na predavanju.

Dr Rastko Jović je diplomirao na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a na istom fakultetu je trenutno u zvanju redovnog profesora na katedri za kanonsko pravo. Zvanje magistra bogoslovskih nauka je stekao na koledžu “Časni krst“ u Bostonu, dok je doktorsku tezu odbranio na Bogoslovskom fakultetu Aristotelovog univerziteta u Solunu. Crkva i savremeni izazovi su oblasti njegovog interesovanja. Autor je više knjiga i radova iz oblasti teologije.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac 1926 u drugom poluvremenu do pobede nad Vrelom, slavio i Omladinac
Sledeći članakŽeljko Obradović: Borac je mnogo puta pokazao da igra dobro

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here