Predavanje “Hrišćanski identitet u prošlosti i danas“

0
249

ČAČAK – Književni program Kulturnog centra Čačak i Udruženje “Irmos“ najavljuju predavanje dr Predraga Dragutinovića pod naslovom “Hrišćanski identitet u prošlosti i danas“. Predavanje se organizuje u sklopu programa “Čačanska rodna ‒ Čačak prestonica kulture Srbije 2023“, a u okviru segmenta “Na raskršću“.

Kako najavljuju organizatori, predavanje će se baviti osnovnim komponentama hrišćanskog identiteta, onim komponentama koje su stalne i nezavisne od vremena u kome živimo. U svetlu novijih tragičnih događanja, akcent će biti stavljen na nenasilnost i afirmativni stav prema životu kao ključne komponente hrišćanskog identiteta.

O ovoj temi će govoriti dr Predrag Dragutinović (1972), redovni profesor na katedri za Sveto Pismo Novog Zaveta na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Autor je šest knjiga i preko 100 naučnih radova iz oblasti biblijske erminevtike i teologije. Aktivni je član Biblijskog instituta u Beogradu.

Predavanje će biti održano u utorak, 16. maja u 18:30 časova, u Startap centru NTP-a (Kulturni centar Čačak, bivše pozajmno odeljenje Biblioteke za odrasle).

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvako će izgledati Ovčarsko-kablarska klisura nakon potpune revitalizacije (VIDEO)
Sledeći članakProtivgradne stanice spremne za dejstvo, Čačak od grada brani 50 strelaca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here