Predavanje sveštenika Gojka Perovića na Gradskom trgu

10
1789

ČAČAK – Na Gradskom trgu u Čačku u sredu, 26. juna, održaće se predavanje sveštenika Gojka Perovića na temu “Kosovski zavet“, u organizaciji udruženja “Irmos“.

Gojko Perović je rođen 1972. godine u Kotoru. Diplomirao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. U čin sveštenika je rukopoložen 2000. godine u Cetinjskom manastiru i postavljen za paroha cetinjskog. Dugo godina je obavljao dužnost rektora Cetinjske bogoslovije, kao i dužnost glavnog urednika Radio Svetigore. Trenutno je paroh pri hramu Svetog Đorđa u Podgorici. Jedan je od najomiljenijih besednika u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a predavanja po pozivu drži na svim kontinentima.

Predavanje se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Čačka i Turističke organizacije Čačak i počinje u 19:30.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTepić: Deo opozicije hteo da se reši Đilasa i izdao borbu za izborne uslove
Sledeći članakZbog sve izraženijeg nasilja u školama ombudsman predlaže uvođenje društveno-korisnog rada za učenike

10 KOMENTARA

 1. Ko želi da čuje neka dođe. Nije obavezno.Da smo više u veri bilo bi bolje za nas.Deca bi nam bila mirnija, strpljivija bez agresije i konzumiranja nedozvoljenih supstanci. Vera u Boga nas čini boljim i poštenim ljudima. Samo tako možemo živeti pošteno u slozi miru i ljubavi, sami sa sobom i sa svojim bliznjima.

 2. Prvo i osnovno kada nesto ne znas proveris pa komentarises
  Propoved je govor o religiji koji se drzi u crkvi
  U naslovu i tekstu se nigde ne pominje propoved ni jednom reci zato ostavite ustav na miru ko hoce docice ko nece i ne mora nije obaveza kao kada se veliki sef se obraca

 3. Propoved na trgu???

  Da podsetim, Ustav Republike Srbije, član 11:

  „Republika Srbija je svetovna država.

  Crkve i verske zajednice su odvojene od države.

  Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna.“

  Šta je sledeći nivo, živo me zanima.

  • Ti ne znaš šta je svetovna država, (kaže se sekularna) ! To ne znači da je zabranjeno teologu da se obrati onima koji žele da čuju. Ne goni država, kao kada je Broz bio, ( i još neki) da se obavezno ide! Italija, Francuska, Grčka, USA nisu Verske države, kao recimo Iran, ali se i u njima sveštenici javno obraćaju. Problem je komunistička zaostavština koja je kod mnogih, smišljeno, usadila nepoverenje, čak i mržnju prema nacionalno obojenim sadržajima!!! Kod drugih toga nema. Inače… Sledeći nivo bi bio da se narod vrati porodičnom moralu, da se nacionalno osvesti i da živi miroljubivo i sa empatijom!

 4. Ima li doticni crkvu ili parohijski dom? Ili ce se propovedati u SEKULARNOJ drzavi po trgovima?
  Svi koji imaju komentar na moj, neka procitaju Ustav ili se javno deklarisu da su protiv Ustava R Srbije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here