Predstavljanje knjige Miloša Kovića “Velike sile i Srbi (1496–1833)“

1
254

ČAČAK – U organizaciji udruženja “Irmos“ i čačanske Gimnazije večeras u 19 sati biće predstavljena knjiga “Velike sile i Srbi (1496–1833)“, autora dr Miloša Kovića.

Kako navode organizatori, “Velike sile i Srbi (1496–1833)“ je knjiga o tome kako smo se nasuprot volji vodećih država Evrope izborili za nezavisnu i slobodnu državu srpskog naroda.

Da bismo to uspeli, morali smo da steknemo osobeno diplomatsko i geopolitičko čulo u vremenu kada nacionalne države nije bilo. Jedino nasleđe na koje je srpski narod mogao da se osloni bilo je zavetno nasleđe Svetog Save. Miloš Ković pokazuje na koji način su srpska crkva, trgovačka, vojnička i seljačka elita vodili diplomatiju vekovima turskog ropstva – navode organizatori.

Istoričar dr Miloš Ković je vanredni profesor na odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Oblasti njegovih naučnih istraživanja su Međunarodni odnosi i Istorija političkih ideja. Autor je niza stručnih knjiga, monografija i naučnih radova.

Predstavljanje knjige je zakazano za utorak 17. maj u 19 časova, u dvorištu Gimnazije u Čačku. U slučaju kiše, predstavljanje knjige će biti održano u Spomen učionici na prvom spratu Gimnazije.

U programu učestvuju urednik izdavačke kuće “Katena mundi“ Nikola Marinković i autor Miloš Ković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZlatanović: Iza nas je fenomenalna sezona, malo falilo da bude antologijska
Sledeći članakPromotivna šetnja Čačkom u pratnji licenciranih turističkih vodiča

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here