Predstavljena zbirka pesama “Stara škrinja“ Vladana Savićevića

2
445

ČAČAK – Iz štampe je izašla zbirka pesama “Stara škrinja“, čačanskog autora Vladana Savićevića. Promocija zbirke održana je u nedelju, u malom dvorištu čačanske Gimnazije.

Prema rečima autora, u zbirci pesama “Stara škrinja“ sabrane su uglavnom pesme i misli iz njegovog mladalačkog perioda, ali je jedan broj napisan i u novijem dobu.

Odlučio sam se na izdavanje zbirke, jer mnoge od poruka iz tada napisanih pesama imaju trajne vrednosti koje su prilagodljive svakom vremenu i životnom dobu. Sve je to nastalo kao produkt oslikavanja realnosti na naša osećanja. Ova zbirka sadrži tematske celine koje personifikuju čari prirode, duhovnu snagu muzike, osećanje ljubavi i razmišljanja ljudi kroz razna životna iskušenja – kaže Savićević.

Inače, Vladan Savićević je saobraćajni inženjer, a mnogima je ostao prepoznatljiv kao nekadašnji aktivni učesnik u političkom životu grada Čačka. Bio je član Gradskog veća u sazivu lokalne vlasti od 2004. do 2012. godine, izabran na listi DSS, a u narednom četvorogodišnjem mandatu i odbornik te stranke.

Godine 2016. vratio je svoj odbornički mandat i zvanično prestao da se bavi politikom.

Izvor: Morava info

Prethodni članakArhimandrit Metodije, iguman Hilandara: Tri godine sam trenirao košarku u Borcu
Sledeći članakI Srbija uvodi obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika?

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here