Predstavnici Dveri podneli ostavke na funkcije u Gradskoj izbornoj komisiji

2
353

ČAČAK – Pet članova i zamenika članova gradske izborne komisije u Čačku iz redova Srpskog pokreta Dveri, Tihomir Popović, Dragan Mihailović, Dušica Bojović, Marko Novaković i Slobodan Nenadić, podneli su ostavke na svoje funkcije i ne žele da učestvuju u lažnim izborima koji su raspisani za 26. april. Ovim povodom gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku objavila je saopštenje za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

U čitavoj Srbiji, pa i u gradu Čačku, nema elementarnih demokratskih uslova za slobodne i poštene izbore. Pritisak na medije i birače je nenormalan, a posebno su ucenjeni zaposleni u javnim preduzećima i javnim ustanovama na republičkom i lokalnom nivou, kao i u gradskoj upravi.

U radno vreme se izlazi sa posla i daju potpisi za izborne liste vladajućih stranaka, što je skandal sam po sebi. Zato su članovi gradske izborne komisije iz redova Srpskog pokreta Dveri podneli ostavke na svoje funkcije u ovom radnom telu.

Nećemo ni na koji način učestvovati u ovim lažnim izborima, koji su posle slučaja Žabalj postali i Vučićevi krvavi izbori. Jer ako su ljudi bliski vlasti SNS spremni da pod maskama i sa metalnim šipkama brutalno isprebijaju svoje koalicione partnere iz SPS – šta onda može da očekuje opozicija i kuda nas vodi ovaj izborni proces?

Zato smatramo da izborni proces treba prekinuti i napraviti ozbiljan sporazum između vlasti i opozicije o slobodnim i poštenim izborima za neki drugi termin krajem godine, a pre toga osloboditi medije i osloboditi građane i posebno zaposlene u javnom sektoru od pritisaka i ucena od strane vladajućeg režima na svim nivoima.

Gradska organizacija Dveri Čačak

Prethodni članakŽeljko, srećan 60. rođendan!
Sledeći članakFilm koji je otvorio FEST na repertoaru Doma kulture

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here