Prelević: Ako Vučić kaže da je načelnik BIA imao “bezvezan“ susret sa Koluvijom, onda mi živimo u “bezveznoj državi“

1
606

Izjava Aleksandra Vučića da je kontakt direktora BIA Bratislava Gašića i vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije bio bezvezan, govori da mi živimo u bezveznoj državi, rekao je advokat Božo Prelević.

Foto: Tanjug

Zanimljiva je Vučićeva teza da je sastanak direktora BIA i vlasnika narko-plantaže bio ‘bezvezan’. Po toj logici ‘bezvezan’ je bio i nedavni sastanak Koluvije s makedonskim proizvođačem marihuane i predstavnikom Vojno-obaveštajne agencije (VOA) u Nišu. ‘Bezvezno’ je i to što je u ‘Jovanjici’ zaplenjeno 1,4 tone marihuane, što po Vučiću nije neka količina. Potpuno je ‘bezvezno’ i to što se Koluvijina odbrana nalazi na sajtu Srpske napredne stranke i što su njegovu plantažu posećivali ministar Aleksandar Vulin i drugi visoki predstavnici SNS-a – naglasio je Prelević.

Prema njegovim rečima, „bezvezno“ je i to što je pripadnik VOA Saša Vujisić, koji je obezbeđivao „Jovanjicu“, pobegao u američku ambasadu u Ljubljanu, a zatim prebačen u Ameriku.

‘Bezvezno’ je i to što prete inspektoru Slobodanu Milenkoviću koji je otkrio narko-plantažu. ‘Bezvezno’ je i to što je optužnica pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal stala na pravnu snagu. Sigurno je ‘bezvezno’ što Koluviju zastupa član Državnog veća tužilaštva i funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović. Ako je sve ovo ‘bezvezno’, onda je jasno da mi živimo u bezveznoj državi – ocenio je advokat.

Istakao je da je svaki od navedenih „bezveznih“ detalja dovoljan razlog da padne vlada.

Na pitanje Bete, da li bi Tužilaštvo trebalo da ispita direktora BIA o njegovom razgovoru s vlasnikom narko-plantaže, Prelević je rekao da su svi koji žele da otrkriju istinu o „Jovanjici“ pod velikim pritiskom i na meti vrha vlasti.

Da ne živimo u bezveznoj državi, tužilac bi morao da reaguje. Zaposleni iz BIA su u ‘Jovanjici’ bili na službenom zadatku. Dakle, njih je neko poslao da čuvaju plantažu marihuane i da štite Koluviju. Susret direktora BIA Bratislava Gašića s Koluvijom, kao i njegov nalog službenicima da čuvaju ‘Jovanjicu’ je krivično delo zloupotreba službenog položaja, zašta je zaprećena kazna do 12 godina zatvora – naglasio je Prelević.

Dodao je da direktor BIA nema šta da razgovara s osobom kod koje je pronađeno 1.400 kilograma droge.

Obaveza direktora BIA je da hapsi velike narko-dilere, a ne da im pruža zaštitu. To što je uradio Gašić je dovoljno za 12 godina zatvora. Ako je Gašić, povodom ‘Jovanjice’ primao naređenja iz samog vrha vlasti, onda i oni snose krivičnu odgovornost – zaključio je advokat Božo Prelević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je istina da je direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić imao kontakt s vlasnikom imanja Jovanjica Predragom Koluvijom i dodao da je kontakt bio „bezvezan“, kao i da o njemu postoji službena beleška.

Da, znali smo i o tome smo vam govorili. Rekao sam vam da su mnogi ljudi iz VBA, VOA pre svega, i BIA bili u kontaktu s njima. I pre svega iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Svi su bili uvezani na različite načine. Bata Gašić nije želeo da sakrije svoj kontakt, iako mu je to bilo ponuđeno iz MUP-a – rekao je Vučić.

On je dodao da je kontakt bio „potpuno bezvezan“ i da o tome postoje dve službene beleške, jedna u MUP-u, druga u BIA. Kako je rekao, postojao je jedan kontakt Gašića i Koluvije.

Vučić je rekao da je siguran da Gašić ništa protivpravno nije učinio, a da ako jeste – treba da odgovara.

Izvor: Beta

Prethodni članakOd 1. septembra poskupljuje struja, poznato i za koliki procenat
Sledeći članakČačak se bliži trocifrenom broju novozaraženih za jedan dan

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here