Pri kraju rekonstrukcija Žaočanskog vrela sa kojeg će se vodom napajati 330 domaćinstava

3
425

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima je posetio Žaočane, gde je u toku završetak rekonstrukcije Žaočanskog vrela, koje služi za vodosnabdevanje 330 domaćinstava iz Žaočana, Kačulica, Goričana, Slatine i Mršinaca.

Ovo vodoizvorište sagrađeno je 1969. godine, a koristi ga oko 1.000 stanovnika.

Klizišta koja se nalaze u brdu pored izvorišta uzrokovala su da u proteklih 13 godina skoro da nema vode, odnosno svedena je na minimum od onog potencijala iz daleke 1969. godine. Sada, nakon rekonstrukcije, koja podrazumeva ugradnju novog filtera i rekonstrukciju postojećih delova izvorišta, kapacitet je 350 litara u minutu. To je potpuno zadovoljavajuće za potrebe 330 domaćinstava, čiji su članovi pre 53 godine svojim prilozima učestvovali u izgradnji, ne samo vodoizvorišta, već i kompletne mreže – rekao je Todorović.

Investicija vredna oko tri miliona dinara finansirana je iz gradske kase, a dok se ne izvrše ispitivanja vode, zbog rekonstrukcije izvorišta, ona će biti samo za tehničku upotrebu.

Kako je istaknuto, nakon što ZZJZ Čačak potvrdi da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće, meštani pomenutih pet mesnih zajednica dobiće značajno kvalitetniju vodu i veći kapacitet izvorišta, kakav je nekada bio, tako da se očekuje da i u letnjem periodu vodosnabdevanje sa ovog sistema bude uredno.

Prethodni članakStiže li nam osveženje? Stiže, ali biće blago i kratkotrajno
Sledeći članakU Čačku i Moravičkom okrugu ne raste broj novozaraženih

3 KOMENTARA

  1. Milunu Todorovicu bi bilo bolje da objasni na sta potrosi 40 miliona evra godisnje kroz budjet ! Ne nije izmisljena cifra nego preko budzeta Cacanskog a da nepricamo sta mimo toga sa Republike stize !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here