Stiže li nam osveženje? Stiže, ali biće blago i kratkotrajno

0
890

Kratkotrajna promena vremena u vidu nestabilnost do naše zemlje stiže u subotu, sredinom dana.

Već u ranim jutarnjim satima vetar će promeniti svoj pravac na severozapadni, što će doneti blaži pad maksimalne dnevne temperature.

Priliv nešto svežije vazdušne mase na pregrejano tlo iznad naše zemlje uzrokovaće burne atmosferske procese koji će nam u subotu doneti više oblaka. Zapadni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini duvati pojačanim intenzitetom, zadržava kišonosne oblake dalje na istoku Srbije, što znači da će upravo u istočnim i jugoistočnim predelima biti uslova za grmljavinske nepogode, dok na severu i zapadu ostaje pretežno sunčano, lokalno sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Maksimalna temperatura neće prelaziti 33 stepena, koliko se očekuje u severnim predelima, dok će na jugu biti oko 30. podeljka.

Nešto stabilnija atmosferska situacija obeležiće drugi dan vikenda. Vetar će oslabiti, očekuje se više sunčanih perioda, a uslova za lokalne pljuskove biće samo u brdsko – planinskim predelima. Maksimalna temperatura u nedelju ponovo do 35 stepeni, a slično vreme ostaje i početkom naredne nedelje.

Trenutni prognostički modeli za sledeću nedelju najavljuju vrele dane i noći, ali i severozapadno strujanje koje će nam donositi nestabilnost i stvarati uslove za obrazovanje i razvoj lokalnih kišonosnih oblaka. Maksimalna temperatura neće prelaziti 35 stepeni, dakle biće nešto svežije nego prethodnih nekoliko dana.

Ipak, toplotni talas koji je počeo 25. juna nastavlja se i tokom cele sledeće nedelje. To znači da su ove vrednosti temperature i dalje daleko iznad dugogodišnjeg proseka.

Izvor: Euronews Srbija

Prethodni članakObjavljene nove cene goriva, poskupeli i dizel i benzin
Sledeći članakPri kraju rekonstrukcija Žaočanskog vrela sa kojeg će se vodom napajati 330 domaćinstava

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here