Priča o Gabi predstavljena u Crnoj Gori

0
288

ČAČAK – Direktor Izdavačke kuće “Pčelica“ i autor nove knjige “Gabi, hrabro srce Beograda“, Goran Marković, gostovao je u Podgorici i Nikšiću, gde se družio sa učenicima OŠ “Vlado Milić“, OŠ “Dragiša Ivanović“ i OŠ “Milorad Musa Burzan“, kao i sa studentima druge godine vaspitačkog smera Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U četvrtak 21. decembra, u sali “Marko Miljanov“ podgoričke Narodne biblioteke “Radosav Ljumović“, u prisustvu mnogobrojnih učenika osnovnih škola održana je promocija knjige “Gabi, hrabro srce Beograda“, u okviru koje je prikazan i istoimeni dokumentarni film.

Sledećeg dana, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću, organizovan je susret sa studentima vaspitačkog smera i profesorkom dr Svetlanom Kalezić Radonjić gde se razgovaralo o deci sa teškoćama u razvoju, koji su glavni likovi ilustrovane edicije Gorana Markovića “Posebni prijatelji“, koja je prepoznata kao korisna literatura za budući rad vaspitača. Direktor i autor “Pčelice“ odgovarao je na razna pitanja o izdavaštvu, ali i o trenutnom položaju knjige u društvu.

“Pčelica“ veliku zahvalnost iskazuje Vuku Grgureviću, vlasniku firme “Juing Pčelica“, jedinom ovlašćenom distributeru “Pčelice“ za Crnu Goru, koji je ispratio pomenute događaje, o kojima su izveštavale i novinske kuće Vijesti, Dan, Prva TV, TV E i Gradska TV Podgorica.

U znak sećanja na ove lepe i značajne događaje na polju širenja kulture čitanja i značaja književnosti u širem smislu, “Pčelica“ je poklonila izdanja Gorana Markovića podgoričkoj biblioteci i Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

PR TEKST

Prethodni članak“ProGlas“ traži ponavljanje izbora na svim nivoima i poziva na protest u subotu
Sledeći članak“Novogodišnje igre bez granica“ u “Plavoj hali“ u Atenici

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here