Prijevorska zelena učionica i igraonica

1
455

ČAČAK – Ekološko udruženje „Zelena jabuka“ u Prijevoru u okviru svog programa rada za ovu godinu, u saradnji sa Mesnom zajednicom i podršku grada Čačka, realizovaće aktivnosti na temu „Prijevorska zelena učionica i igraonica“.

Već treću godinu zaredom ovo udruženje radi na oplemenjivanju prostora u neposrednoj blizini prijevorske Osnovne škole „Božo Tomić“, a ideja da ovogodišnji program bude na temu „zelene“ učionice nije predviđala aktuelnu epidemiološku situaciju.

S obzirom da je javna površina u neposrednoj blizini osnovne škole, vrtića ‘Đurđevak’, ambulante, Doma kulture i zgrade mesne zajednice, aktivisti udruženja realizovaće ideju koja ima cilj da razvija maštu i kreativne sposobnosti mladih na temu zaštite životne sredine – rekao je predsednik Udruženja „Zelena jabuka“ Milovan Kujundžić.

Zbog poštovanja zašitnih mera izostaće rad planiranog broja volontera na terenu zbog čega se način izvođenja radnih aktivnosti prilagođava okolnostima.

Prevagnula je ideja mladih aktivista da se deo prostora uredi tako što će da se redizajniranjem korišćenih paleta, komada odbačenog nameštaja i drugih predmeta napravi ambijent ‘zelene’ učionica koji će biti i lep i koristan – naveo je Kujundžić.

On je dodao da skoro u svakoj kući, ostavi ili podrumu ima stvari koje su naizgled za odbacivanje, a uz malo mašte i angažovanja, rekonstrukcijom određenih predmeta, prepravkom, farbanjem, ukrašavanjem, može se produžiti vek trajanja proizvoda.

Kujundžić nije otkrivao detalje sadržaja koji će biti namenjeni najmlađima, osim što je rekao da će neke bake i deke osvežiti sećanja na detinjstvo i već zaboravljene igre.

Ističući dobru saradnju sa mesnom zajednicom, Kujundžić kaže da se sve zasniva na dogovoru i saradnji uz podršku grada Čačka, jer kako ističe, svi vole da žive u lepom i uređenom ambijentu.

Izvor: MNA

Prethodni članakRužičić: Učenici u klupama svake druge nedelje, na odmor u različito vreme
Sledeći članakU Srbiji uskoro aplikacija za praćenje kontakata osoba obolelih od korone

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here