Pripremna nastava na FTN velika pomoć za buduće brucoše

0
279

ČAČAK – Maturanti koji nameravaju da nastave obrazovanje imaće priliku na Sajmu obrazovanja „Indeks“, koji će biti održan u čačanskom Domu kulture u utorak, 26. februara, da se informišu o studijskim programima FTN, načinu studiranja, prijemnom ispitu koji prethodi upisu na fakultet, mogućnostima zapošljavanja posle završenih studija, studentskom životu i drugim pojedinostima koje interesuju buduće studente.

Dr Milan Plazinić, vanreddni profesor

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačka u toku je prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za prijemni ispit koji prethodi upisu u prvu godinu studija u školskoj 2019/2020. godini.

Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem elektronskog obrasca na sajtu FTN ((ftn.kg.ac.rs) i trajaće do 7. marta.

Kandidati se po slobodnom izboru opredeljuju za pohađanje nastave iz jednog od šest predmeta (matematike, osnova elektrotehnike, fizike, informatike, organizacije i osnova preduzetništva) koji su ponuđeni za studijski program na koji žele da konkurišu.

Prodekan za nastavu na FTN, dr Milan Plazinić, vanr. prof. izjavio je da će pripremna nastava početi sredinom marta.

U prethodnom periodu se to pokazalo kao dobra praksa koju primenjujemo, s obzirom na rezultate koje na prijemnim ispitima postižu budući studenti. Kada se završi pripremna nastava, sredinom juna, organizujemo probni prijemni ispit na kome budući studenti prođu kompletnu proceduru kao što je na pravom prijemnom ispitu – objasnio je Plazinić.

Utisci studenata FTN nekadašnjih polaznika pripremne nastave:

Marija Ljušić, student Informacionih tehnologija:

Marija Ljušić

Pohađala sam pripremnu nastavu iz informatike. Časovi su mi mnogo pomogli posebno što nisam imala dovoljno predznanja. Zahvaljujući dobro prenetom znanju i dobroj organizaciji pripremne nastave, studiram na budžetu na željenom studijskom programu – utisak je Marije Ljušić.

Dimitrije Višnjić, student Elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, pohađao je pripremnu nastavu iz matematike.

Dimitrije Višnjić

Asistenti koji su nam održavali pripremnu nastavu bili su veoma ljubazni i korektni, dosta smo prešli gradiva i zadataka i sa lakoćom smo uradili prijemni ispit i upisali željeni smer na fakultetu – rekao je Višnjić.

Maja Đoković, student Inženjerskog menadžmenta:

Maja Đoković

Iako sam imala predznanje iz oblasti organizacije rada, s obzirom da sam završila Mašinsko saobraćajnu školu, pripremna nastava mi je pomogla da, pored utvrđivanja znanja, prevaziđem tremu koja je prisutna pred važan događaj kao što je prijemni ispit i upis na fakultet. Studiram na budžetu – kaže Maja Đoković.

Besplatnu pripremnu nastavu mogu pohađati i oni kojima FTN nije prva želja za upis na fakultet. Ovo je 11. generacija maturanata kojima je omogućena besplatna pripremna nastava na FTN u Čačku i do sada je pohađalo oko 3.300 kandidata iz više gradova. Pripremna nastava će se održavati subotom i realizovaće je nastavnici i asistenti FTN.

Budući studenti imaju mogućnost da biraju jedan od četvorogodišnjih studijskih programa osnovnih akademskih studija: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, Mehatronika, Informacione tehnologije, Inženjerski menadžment i Preduzetnički menadžment ili petogodišnji studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika.

Školarina za samofinansirajuće studente biće kao i prethodnih godina – 81.000 dinara i moći će da se plati u više mesečnih rata.

Izvor: FTN

Prethodni članakPrva prodaja imovine fabrike “Spektar“, određena početna cena
Sledeći članakČačak 94 gostuje lideru tabele Napretku iz Kruševca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here