Privedena Aida Ćorović, jajima gađala mural sa likom Ratka Mladića

32
1081
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policija u civilu privela je aktivistkinju za ljudska prava Aidu Ćorović nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, izjavio je FoNetu jedan od aktivista nevladnih otrganizacija koje su htele da prekreče mural, ali je policija zabranila taj skup.

Uniformisani policajci nisu reagovali na reakciju građana, koji su od njih tražili da intervenišu.

Nakon privođenja Ćorović, policajci su odveli i aktivistkinju Jelenu Jaćimović, javlja portal Nova.rs.

Nakon što su bacale jaja na mural Ratka Mladića, prišlo im je 10 neuniformisanih lica i skočili na njih. Aidu su vukli, stezali, njih barem pet, Jeleni su odmah zavrnuli ruke. Ovoliku agresiju nisam videla 15 godina koliko se bavim novinarstvom – kaže za portal Nova.rs novinarka Danasa i jedan od očevidaca Jelena Diković.

Ćorović je, prema nezvaničnim informacijama, privedena u Policijsku upravu Vračar.

Pre incidenta, Aida Ćorović je ušla u obližnji market i kupila paket jaja, a zatim prišla muralu i gađala ga.

Izvor: FoNet, Nova.rs

Prethodni članakPredstava “Placebo“ u petak u Domu kulture
Sledeći članakCrni niz bez kraja: U jednom danu sedmoro Čačana preminulo od korone

32 KOMENTARA

  1. Ovu zemlju ne mogu izvesti iz krize oni koji su bili saučesnici da je u krizu i uvedu. Naš najveći problem je što smo kratkog pamćenja i zaboravljamo ratove, sankcije, piramidalne banke…A najžalosnije od svega je što roditelji obilaze grobove svojih sinova umesto da ljuljaju unućiće istih. Jel to cena srpstva i srbije koja nikada nije bila manja. I znate li za šta su najviše krivi ,,žuti;;, što nisu sproveli lustraciju 6. oktobra i napravili sistem da jedan čovek ne može biti država.

  2. Ljudi nema ovo nikakve veze ni sa muralom ni sa Mladićem. Ovo je direktan napad na Vučića kako bi se izazvao što veći haos. A ko je najpogodniji za to? Pa slobodoumna Aida Ćorović. Ona zna kada, ume da skrene pažnju. Pa hrabra, pametna žena. Boljih nemamo.

  3. Ovakvo ponašanje, gađanje jajima, mi nekako ide uz neku dokonu i nevaspitanu mlađariju a ne uz sedokosu ženu. Makar to bila i „VELIKA AIDA ĆOROVIĆ“ . Sramota. Do kad više da se svak istresa na Beograd?

  4. Ratko Mladić – najveća sramota Srbije, Oni koji ga podržavaju su izdajnici i saučesnici u toj sramoti koja nas je dovela da budemo talog civilizacije u 21. veku.

  5. Odličan primer kako se somovi vataju na bućku! U međuvremenu je Vlada prihvatila predlog Zakona o referendumu, gde gle čuda, više ne mora da izađe preko 50% birača da bi isti bio uspešan… Koga interesuju murali, jaja i jajare 🤔

  6. Divljakuša. Na šta to liči.hajde da svi gađamo jajima sve što nam se ne sviđa. I meni se mnoge stvari ne dopadaju. Prođem i ne pogledam. Ali ja sam normalan građanin, nisam politički aktivista, nikom ne param oči. I nisam DIVLJAK. Ova Divljakuša malo malo pa napravi glupost. Verovatno za pare. Proklete joj bile.

  7. Ratko Mladić je Srbin i vojskovođa kao i svi Srpski heroji koji nisu dali da se u Bosni desi ono sto se desilo Srbima u Hrvatskoj i Kosovu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here