Predstava “Placebo“ u petak u Domu kulture

0
305

ČAČAK – U velikoj sali Doma kulture u petak, 12. novembra, biće izvedena pozorišna predstava “Placebo“, u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini.

Predstava je rađena po tekstu Čačanina Aleksandra Jugovića, a režiju potpisuje Isidora Goncić.

Reč placebo dolazi iz latinskog jezika i znači “udovoljiću“ od placeo – “ja udovoljavam“. Placebo efekat, ta neverovatna sposobnost uma da ozdravi telo koristi se i danas u medicini. To je pozitivan efekat izazvan autosugestijom bolesnika da mu neki lek pomaže… Placebo pokazuje kako je naš um sposoban da pokrene promene u organizmu verujući u moć lažnog leka. Drama “Placebo“ Aleksandra Jugovića još dalje.

“Placebo“ je hit predstava koja sa uspehom igra na kosovskim pozorišnim daskama, kao i u Beogradu, gde iz meseca u mesec, gostujući, puni sale. Ova komedija je nedavno učestvovala na “Borinim danima“ u Vranju, gde je primljena sa oduševljenjem festivalske publike. Inače, i kritika ju je ocenila kao veoma uspelu.

U predstavi igraju: Nikola Ranđelović, Marko Pavlović, Bojan Stojčetović, Anika Grujić, Milena Pavlović, Nikola Đorđević, Strahinja Bičanin i Jasmina Stojiljković.

Predstava “Placebo“ očinje u 20 sati.

Izvor: Morava info

Prethodni članak43 domaćinstva visinskih zona Parmenca i Riđaga dobila rzavsku vodu
Sledeći članakPrivedena Aida Ćorović, jajima gađala mural sa likom Ratka Mladića

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here