Privedeno 15 osoba zbog incidenta ispred Skupštine u kojem su učestvovali Obradović, ministri i poslanici

15
734

Policija je, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 osoba koje su učestvovale u današnjem incidentu ispred Skupštine Srbije, kada je napadnut Marijan Rističević, drugi poslanici i osobe koje su ulazile u parlament.

Foto: N1

Ovi ljudi će u narednim minutima biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom – navodi MUP, bez drugih detalja o uhapšenima.

Poslanici Dveri i njihove pristalice na čelu sa Boškom Obradovićem organizovali su danas protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, a bilo je koškanja i guranja sa poslanicima vladajuće kolacije i ministrima koji su dolazili na sednicu. Oni su nosili zastave Srbije i Dveri, transparente na kojima piše „Dole Vlada“, „Ne može Vaskrs, ali izbori mogu“, „Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu“, duvali u pištaljke i vikali „Vučiću, lopove“, „Izdao si Kosovo“.

U trenutku kada je u Skupštinu dolazio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, došlo je koškanja i prepirke, a ministra je obezbeđenje sprovelo do ulaza u parlament. Obradović je Lončaru rekao da se „spremi za zatvor“ i da će mu „suditi narod“, dok su ostali vikali „Lončare, lopove“.

Predstavnici Dveri dočekali su i poslanika SNS Milovana Drecuna i vikali „Izdali ste Kosovo“. Oni su krenuli ka njemu i opet je bilo guranja na stepeništu.

Predstavnici Dveri rekli su da je Drecun nasrnuo na poslanicu Mariju Janjušević. Ona je rekla da je Drecun njoj govorio lascivne reči koje ona ne može javno da ponovi.

Nisam dozvolila da mi priđe dovoljno blizu da me povredi – rekla je Janjušević.

Upitan čemu ovaj protest, Obradović je pitao šta nije jasno.

Osam godina neko krši Ustav. Laže, krade, izdaje. Na svaki način ponižava državu“, rekao je Obradović i dodao da se Dveri bune jer to neće da trpe. „Nema fizičkog nasilja, mi samo govorimo ko je kriminalac, ko je izdao Kosovo. Imamo obavezu da se suprotstavimo ovoj nenormalnoj i kriminalnoj vlasti – rekao je Obradović.

On je rekao da poziva sve poslanike opozicije na pobunu i da nađu svoj način.

Došlo je vreme za pobunu, za obračune – rekao je Obradović.

On je rekao da se danas menjaju dva važna izborna zakona, da su izbori raspisani po jednoj proceduri, a da će se sada potpisi prikupljati po drugoj proceduri.

Obradović je pozvao građane da u subotu u 19 časova izađu na centralne trgove i ulice svojih gradova, svim prevoznim sredstvima koja poseduju, i da do 20:05 časova budu u protestnoj vožnji.

Dok se Obradović obraćao novinarima, u zgradu Skupštine ulazio je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, koga su poslanici i pristalice Dveri dočekali rečima „Čedo, lopove“, „Ua“, „Čedo Šiptare“ i „Izdali ste Kosovo“.

Jovanović je pokušao da se pozdravi sa Obradovićem i da mu nešto kaže, ali mu je ovaj uzvratio:

Dvadeset godina nas kradeš, i šta ti nije jasno, ti si jedan od najvećih izdajica, lopova i kriminalaca na srpskoj političkoj sceni.

Poslanik Marijan Rističević je snimljen kako ulazi u zgradu Skupštine pocepanog sakoa.

Predsednica Skupstine Maja Gojković osudila je danas napad poslanika Dveri Boška Obradovića na poslanika Marjana Rističevića. Ona je rekla da je taj napad fašistički.

Dodala je da je Rističević brutalno napadnut, da su ga napali, gazili i tukli i da on bez obezbeđenja ne bi uspeo da se izvuče i preživeo.

Ona je pokazala Rističevićev pocepani sako i rekla da taj sako predstavlja građane koji su glasali za njega.

Ovo može da nastane samo ako vas fašisti brutalno napadnu, gaze i tuku – rekla je Gojković.

Ona je dodala da on na maski ima tragove krvi.

Gojković je pozvala nadležne da reaguju i kažu šta napad na poslanika zaista znači i pozvala EU da da ocenu o „fašističkom ponašanju poslanika oličenim u Bošku Obradoviću“. Ona je rekla da su se takvi prizori viđeni uoči dolaska na vlast Adolfa Hitlera.

Izvor: FoNet

Prethodni članakUspostavljen gradski i međugradski saobraćaj, ali u redukovanom režimu
Sledeći članakPacijent iz Čačka transportovan u Klinički centar u Beogradu

15 KOMENTARA

  1. Zašto ne uhapsite Boška, i stavite mu ludačku košulju.? Pametnom čoveku ne bi palo na pamet da se ovako ponaša. Običanin građanin bi verovatno već bio zatvoren, a ovome se gleda kroz prste. Njega se treba bojati, pošto je čovek psihopata. Jadni mi pored ovakvog na vlasti, odosmo svi u propast.

    • ?!
      Ovakve performanse je pravio i Šešelj kad su mu prvi saradnici bili Nikolić, Vučić,Gojković!?, Tada su opravdavali vojvodu…?!
      Pre par meseci su teške incidente napravili izmedju sebe Šešelj i Obradović, kad je šešeljev vozač tobož divljao sa motkom ispred skupštine…i ništa?

  2. Građani Srbije prihvataju kao istinu ono što govore najveći lažovi, Vučić, Brnabić, Maja Gojković, Pink, Hepi, Studio B, Informer, Srpski telegraf, Kurir. Oni se lažima obogatiše, a narod ispašta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here