Produžen rok konkursa za zamenu stolarije u domaćinstvima

3
1451

ČAČAK – Rok trajanja javnog konkursa za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Čačka za 2022. godinu, produžen je do 14. novembra, saopštila je Gradska uprava Čačka.

Javni konkurs je bio objavljen 7. oktobra 2022. godine, a prvobitno je trebalo da traje do petka, 28. oktobra,

Svi uslovi konkursa ostaju nepromenjeni, osim roka za prijavu građana na ovaj javni konkurs koji se pomera sa 28. oktobra 2022. na 14. novembar 2022. godine. Sve dodatne informacije građani mogu dobitti na telefon: 032/30-90-21 – saopšteno je iz lokalne samouprave.

Prema nezvaničnim saznanjima, razlog za produženje roka je nedovoljno interesovanje građana za ovu vrstu subvencije, budući da se do sada na konkurs prijavilo oko 80 građana. Takođe, problem je i sa izvođačkim firmama koje ne stižu da izađu na teren i urade predračune za posao.

Za meru unapređenja energetske efikasnosti domaćinstava opredeljeno je 86 miliona dinara. Polovinu ovih sredstava obezbedila je Vlada Srbije, a drugu polovinu lokalna samouprava.

Prvobitne procene bile su da će oko 1.000 domaćinstava imati mogućnost da izvrši rekonstrukciju porodičnih objekata, pre svega u smislu zamene stolarije. Međutim, imajući u vidu da su firme koje će biti angažovane kao izvođači radova, kako se može čuti od dobro upućenih izvora, značajno podigli cene, izvesno je da će taj broj biti manji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKakva nas zima očekuje? Meteorolozi kažu – drugačija od prethodnih
Sledeći članakPredstava “Noć u kući gospodina Kolaka“ večeras u Domu kulture

3 KOMENTARA

  1. Svi bi da se nekako „opare“. Nema veze da li je pošteno ili ne. Ova akcija je dobro zamišljena da se pomogne narodu. A indirektno i državi. Ali mešatari ne daju. Boli njih ona stvar za narod i državu. Fuj bitange.

  2. Čist bezobrazluk da ne kažem lopovluk. Umesto da se zahvale i budu zadovoljni što će imati sigurnog posla oni podigli cene najmanje 20%. Da se pitam sve bih ih zamenio. Nemaju obzira ni poštovanja. Jedino za svij džep. Sramota. Pošteno ja bih se postideo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here