Prof. Đukić: Zbog epidemije kovida-19 menja se struktura poslovanja u “Forverku“, zaposliće više radnika u Čačku

7
1188
Prof. Đorđe Đukić

ČAČAK – Ekonomista Đorđe Đukić, predsednik Odbora za strateška pitanja grada Čačka, izjavio je da očekuje da će u fabrici kompanije “Forverk“ u Preljini perspektivno biti zaposleno više od 1.000 radnika, nakon što je zbog epidemije koronavirusa došlo do promene u strukturi te nemačke poslovne korporacije.

Profesor Đukić je podsetio da je vrednost “Forverkove“ investicije u Čačku 70 miliona evra, a da je trenutno u pogonima fabrike zaposleno oko 200 radnika.

U završnoj fazi biće više od 1.000 zaposlenih, iako je u preliminarnoj fazi bilo reči o 700 radnika. Nakon korona virusa i promene u strukturi same kompanije “Forverk“ imamo najavu da će se menjati mnogo stvari i da će ova korporacija u Srbiji, odnosno Čačku, perspektivno zaposliti znatno veći broj ljudi nego što je inicijalno planirano – naveo je poznati ekonomista.

On je rekao da u industrijskoj zoni “Cer“ trenutno funkcioniše 12 firmi. Naveo je da je Republika Srbija uložila 330 miliona dinara kupujući hale i zemljište, otvorivši na taj način perspektivu “da se ta industrijka zona razvija“.

U ovoj zoni trenutno je zaposleno 558 ljudi, a do kraja 2020. godine, ne prema optimističkim, nego prema realističnim ocenama, posao će dobiti još 155 Čačana. Naučno tehnološki park će funkcionisati za sebe sa oko 50 uposlenih ljudi, koji će efektivno učestvovati u različitim projektima nevezano od industrijske zone “Cer“ – kaže Đukić.

Prema njegovim rečima, industrijska zona u Konjevićima dovedena je do tačke da je sve što je vezano za infrastrukturu rešeno tako da investitor koji bude želeo uloži neće biti u dilemi da li će kapaciteti vezani za snabdevanje električnom energijom ili putnu infrastrukturu unutar zone biti dovedeni u pitanje.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIlić: Nisam za ulazak u EU po svaku cenu, Srbi nisu mali Rusi na Balkanu
Sledeći članakŠarčević o bezbednosti maturskih testova: Najslabija karika direktori škola

7 KOMENTARA

  1. Niki slutim da si generacija iz doba samoupravljanja ili ti je deda pricao bajke iz tog vremena. Nema bajki,dragi Niki.. Svi se radjamo isti, postajemo ono zasta se izborimo, zasta smo sposobni. Samo kukanjem ne postize se nista.Pocni od dedine njive Niki i svi mi kada bi poceli manje bi bilo robova NIKI. Recju „DABOGDA“slabici zapocinju konverzaciju NIKI….

  2. Blago vama kada sve znate!!!!!!! Svi vi koji koristite razne pseudonime (npr.Zeljko Damjanovic,Milutin, samo pitam, realno pricam, itd. i sl…) jeste nasa svetla buducnost. Blago nama sa vama. Ni svoje ime niste kadri naglas da izgovorite, pa kako li cete definisati nase probleme, probleme gladnih usta,praznih pogleda….. Vi, dokoni, bezidejni…..jajdniji ste od nas za cija se prava,kobajagi, borite….

  3. Ovaj se javi samo pred izbore da prodaje maglu. Kakva promena plana kad je Milun najavljivao da će već sada da radi 1000 ljudi. A ovaj inženjer iz Kragujevca slabo zapošljava Čačane. Bolje mu ove njegove da zaposli preko agencije i da uzimaju procenat.

  4. Prodavci magle…! 10 miliona evra dobilli da zaposle..i ovi smeju da se jave strasno! Nek odgovore sta se desilo sa momkom koji je pao u Forwerku sa 17 metra visine? Sto se to krije !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here