Promena režima sobraćaja na magistrali zbog rekonstrukcije železničkog mosta kod brane u Međuvršju

1
630

ČAČAK – U ponedeljak, 15. novembra, počinju radovi na popravci oštećenja na železničkom mostu, na pruzi Stalać – Kraljevo – Požega, na deonici magistralnog puta Čačak – Ovčar Banja, kod brane u Međuvršju.

U toku su pripremni radovi koji obuhvataju dopremu materijala, opreme i saobraćajne signalizacije, a početak radova planiran je za 15. novembar, na zahtev izvođača radova.

Oštećenja železničkog mosta nastala su kao posledica udara vangabaritnih drumskih vozila u konstrukciju mosta.

Kako se navodi u saopštenju, rok za završetak radova je 38 kalendarskih dana.

U skladu sa odredbama pravilnika o tehničkim uslovima i održavanju donjeg stroja železnčkih pruga, postupkom javne nabavke izabran je izvođač radova “Briken“ Novi Sad, u zajedničkoj ponudi sa “MDB Gradnja“ i “Traffic design“, koji će izvoditi radove na popravci oštećenja koja su nastala na ovom železničkom mostu – ističe se u saopštenju preduzeča “Infrastruktura železnice Srbije“

Vrednost radova iznosi oko 8,5 miliona dinara.

Tokom izvođenja radova na popravci oštećenja na železničkom mostu, biće promenjen način regulisanja drumskog saobraćaja na ovoj lokaciji.

Tokom popravke železničkog mosta, drumski saobraćaj na ovoj lokaciji odvijaće se neizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom. Prvo će za saobraćaj drumskih vozila biti zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.

Upozoravamo i apelujemo na vozače drumskih vozila da u zoni izvođenja radova poštuju signalizaciju i voze pažljivo i odgovorno, sa ciljem očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – navodi se u saopštenju “Infrastruktura železnice Srbije“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDvojica mladića uhapšena, protiv trojice krivične prjave zbog krađe goriva u Dragačevu
Sledeći članakDva smrtna ishoda na kovid odeljenju, ponovo više otpusta nego prijema

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here