Promocija knjige “Nastanak i nestanak jedne države“ Aleksandra Dikića

0
237

ČAČAK – U čačanskom hotelu “Aveny“ večeras (petak, 29. novembar) će biti održana promocija knjige “Nastanak i nestanak jedne države – Pravda za Memorandum“, autora dr Aleksandra Dikića.

Osamdesete godine 20. veka donele su kulminaciju ekonomske, socijalne i političke krize jugoslovenskog društva.

Sve ideološke rezerve su bile iscrpljene, a svi oprobani mehanizmi pokazali su se neuspešnim u sudaru sa problemima koji su, poput zemljotresa, iz temelja potresli Jugoslaviju. Upotreba i zloupotreba Memoranduma, dokumenta pripremanog u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, nikada potpuno završenog i objavljenog, često je bila praćena neznanjem, politikanstvom i providnom propagandom.

Ova analiza političke, ekonomske i nacionalne diskriminacije srpskog naroda u okviru južnoslovenske zajednice, zloupotrebljena je, na neviđeno, kao još jedan razlog rastakanja zajedničke države.

Autor knjige dr Aleksandar Dikić, kolumnista je dnevnog lista “Danas“ i voditelj dve kultne emisije na KTV televiziji: “Bez cenzure“ i “Bez ustručavanja“.

Promocija knjige “Nastanak i nestanak jedne države – pravda za Memorandum“ zakazana je za 18 časova u sali hotela “Aveny“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPočelo postavljanje novogodišnjih ukrasa
Sledeći članakZoran Pantović, direktor “Vodovoda“: Ovo nije obična krađa, ovo je diverzija!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here