Zoran Pantović, direktor “Vodovoda“: Ovo nije obična krađa, ovo je diverzija!

7
872
Zoran Pantović

ČAČAK – Bahatost i bezobzirnost kradljivaca sekundarnih sirovina u čačanskom kraju nema granica. Za sada nepoznati počinioci obili su trafo-stanicu pod naponom, ukrali transformator, bakarne spojnice, kablove i ostale delove težine oko 500 kilograma, čime je potpuno uništena trafostanica koja se nalazi u krugu izvorišta „Prijevor – Parmenac“ i koja ujedno snabdeva električnom energijom bunare koji služe za vodosnabdevanje.

Time su ugrozili snabdevanje pijaćom vodom čitav grad, ali i ostale opštine koje vodu dobijaju sa rzavskog sistema.

Ovo je teško krivično delo, teška krađa koja je mogla dovesti i do kobnih posledica sa smrtnim ishodom. Verujte da su lopovi ukrali 500 kilograma težak trafo pod naponom, ovo nije krađa, ovo je diverzija. Ono što nisu izneli, to su uništili, ništa nije ostalo čitavo – rekao je Zoran Pantović, direktor JKP „Vodovod“.

On je istakao da je trafo-stanica napajala 14 bunara, i da je sada ugroženo vodosnabdevanje grada Čačka i svih opština, koje se vodom snabdevaju sa sistema “Rzav“.

Prema prvim procenama, šteta je oko 12.000 evra, a posledice su ogromne. Kupujemo delove, trudimo se da saniramo štetu vandala i nadam se da ćemo uspeti da do petka sve završimo, a o šteti i posledicama ćemo tek razmatrati šta ćemo i kako dalje – naglasio je Pantović.

Krivične prijave protiv nepoznatih počinioca su podnete, a ekipe JKP “Vodovod“ i JKP “Rzav“ su na terenu kako bi što pre obezbedili uredno vodosnabdevanje.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakPromocija knjige “Nastanak i nestanak jedne države“ Aleksandra Dikića
Sledeći članakAmbiciozni planovi za narednu godinu: Projekat zatvorenog bazena, ambulanta u Ljubiću, most na Lozničkoj reci…

7 KOMENTARA

  1. Konacno zakon mora da bude na strani drustva i gradjana, a ne kao ovaj sto ga napravise „demokrate“ da stiti samo interese kriminalaca. Pored tih kriminalaca, sabotera, koji se ne libe ni trafostanice sa vitalnih objekata ili kablove sa zeljeznice da unistavaju i kradu, treba ostro kaznjavati i te nakupce starog metala. Zasdto od njih svih ne traziti nadoknadu za ostecenje, pretrpljene gubitke uz ostrije kazne. Pa u Sarajevu je Austrougarska sacuvala aleju za Vrelo Bosne od vandalskog unistavanja naplatom svih troskova ( vadjenja polomljenih sadnica te njihovo uklanjanjenja, dopremom i sadnjom novih sadnica) te naplatom ostrih kazni i obaveznog zatvora. Vjerujte mi posto sam radio u toj bransi, da ce ti takvi „biznismeni“ odustati samo na takav nacin od svog posla, kradje i kupovine kradjenog metala. Nijedan vlasnik otpada nebi kupio ni jednu zicu bakra, kad bi znao da mora svu stetu da nadoknadi plus plati kaznu i odlezi par mijeseci ili par godina za ovako dijelo. Pogotovo ako bi se i njegova dijelatnost zatvarala trajno, radi daljnjeg sprecavanja kriminalnih radnji. Odakle privatniku sine, poklopci sa sahtova … da prodaje, a ako i prodaje, neka dokaze racunom odakaju.le ih je uzeo za preprodaju. Ali posto nasi prestavnici vlasti spadaju u ovakve „biznismene“, od progona, hapsenja i sankcionisanja do daljnjeg nema

  2. I jkp vodovod treba da odgovara prodaje nam moravsky vodu i naplacuje kao rzavsku.
    Direktore petorica ti sede na brani,nemaju sta da rade pisalji ih neka cuvaju vas vodovod.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here