Promocija publikacije “Porodica Nadežde Petrović kroz 19. vek“ u Titelu

0
126

ČAČAK – Na poziv Narodne biblioteke “Stojan Trumić“ iz Titela, Dragana Božović, kustoskinja Umetničke galerije “Nadežda Petrović“, u sredu je predstavila publikaciju “Porodica Nadežde Petrović kroz 19. vek“ građanima ovog grada.

Publika u Titelu je bila zainteresovana za promociju ove knjige najpre zbog činjenice da Zorići – porodica Nadežde Petrović sa majčine strane – potiču iz ovog mesta. Uvodnu reč je dao direktor biblioteke Goran Popović, a o knjizi, pored Dragane Božović, govorio je prof. dr. Dragan Bulatović iz Beograda, koji je bio recenzent ovog štiva.

Govorilo se o značaju detaljnih istraživanja porodičnih hronoligija, o nadarenim pojedincima i porodicima koje predstavljaju intelektualnu elitu, ali i o članovima Nadeždine porodice koji su rođenjem vezani za Titel – Nadeždinom dedi Pavlu Zoriću, majci Milevi i ujaku Svetozaru Zoriću.

Takođe, prostor je dat i značajnim ličnostima iz obližnjeg Mošorina, velikom političaru i borcu za prava Srba u Austrijskoj monarhiji Svetozaru Miletiću i njegovom bratu Đorđu, koji pripadaju Nadeždinoj široj familiji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGrad Čačak za 912.000 evra kupio zgradu “Jugobanke“ u Ulici vojvode Stepe
Sledeći članakPolovni automobili za petinu skuplji, očekuje se dalji rast cena

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here