Prošireno Razvojno savetovalište u Čačku danas otvorilo svoja vrata za decu

2
500

ČAČAK – Prošireno i adaptirano Razvojno savetovalište u Čačku danas je svečano otvoreno, zahvaljujući podršci partnera iz privatnog sektora i lokalne samouprave.

Grad Čačak opredelio je prostor za Razvojno savetovalište i uložio više od četiri i po miliona dinara u adaptaciju, a kompanija IKEA poklonila je nameštaj, opremu i didaktička sredstva.

  • Danas je važan dan za nas i ponosni smo što u našem Domu zdravlja deca sa teškoćama i kašnjenjem u razvoju mogu da dobiju podršku stručnjaka na vreme i u prostoru koji je prilagođen njima. Za decu koja pokazuju smetnje u razvoju i njihove roditelje, vreme je ključno. Što se pre ustanovi odstupanje u razvoju i dete dobije odgovarajuću podršku na vreme, povećavaju se mogućnosti deteta da nadoknadi to kašnjenje. U našem gradu pored Doma zdravlja, koji je nosilac ovoga programa, u njegovoj realizaciji kao ravnopravni partneri učestvuju i Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ i „Radost“, kao i Centar za socijalni rad u Čačku. Naša želja je da što veći broj dece iz Čačka i okoline uključimo u inovirani program Porodično orijentisanih ranih intervencija – PORI. Zahvalni smo gradu Čačku koji je prepoznao važnost usluge ranih intervencija za naš grad i u saradnji sa nama dodelio poseban prostor za ove usluge i podržao njegovo kompletno renoviranje. Izuzetno smo zahvalni i UNICEF-u koji je sa svojim partnerima obezbedio neophodnu opremu i nameštaj, da bi naše Razvojno savetovalište danas, u novom prostoru zgrade Medicine rada otvorilo vrata za sve mališane sa kašnjenjem u razvoju i njihove porodice – izjavio je Direktor doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović.

U Srbiji je svake godine potrebna podrška za 60.000 dece predškolskog uzrasta i njihove porodice u prevazilaženju razvojnih rizika, smetnji i teškoća u razvoju. Kašnjenje u razvoju se kod dece ne prepoznaje dovoljno rano, pa porodice često izgube mnogo vremena tragajući za odgovarajućom podrškom.

Izvor: Morava info

Prethodni članakProduženi upis u prvom konkursnom roku na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku
Sledeći članakU16 reprezentacija Srbije počela pripreme: Na Divčibarama sedmorica Čačana, četiri košarkaša i tri člana stručnog štaba

2 KOMENTARA

  1. Gde je ovde dr Jekic pedijatar koja je jedna od najzasluznijih za otvaranje ovog savetovalista. Divan pedijatar, kolega, saradnik, strucnjak. Tudje zasluge normalno preuzima partijski postavljena nacelnica. Samo medijsko eksponiranje,slikanje, poziranje. Nicim zasluzeno, kratkom karijerom specijaliste. A ostale kolege pedijatri neka rade i cute. Ona ce sve njihove dugogodisnje zasluge sebi pripisati. Sta docekasmo….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here