U16 reprezentacija Srbije počela pripreme: Na Divčibarama sedmorica Čačana, četiri košarkaša i tri člana stručnog štaba

2
1538
Foto: KSS

Muška U16 reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvu na Kritu, koje će se održati od 9. do 17. avgusta. Posle okupljanja u Beogradu, ekipa je otišla na Divčibare gde će provesti prvi deo priprema.

U ekipi su četvorica Čačana: Andrej Bjelić, Andrija Šušić, Damjan Radulović i Aleksandar Krunić. Sa klupe će ih predvoditi sugrađanin Vladimir Zlatanović, trener kadetske selekcije Borca. Ekipu Čačana upotpunjuju pomoćni trener Ivan Radovanović i kondicioni trener Feđa Sretenović.

Na spisku selektora Zlatanovića su: Vuk Danilović, Nikola Karalić, Aleksa Stiković, Petar Bjelica, Aleksej Nedeljković, Luka Šaranović, Uroš Mijailović, Tadija Nedeljković, Damjan Radulović, Andrija Šušić, Aleksandar Krunić, Aleksej Ivković, Jovan Bikić, Vukašin Gavranović, Ognjen Perišić, Andrej Bjelić, Strahinja Zelić, Andrej Pavlović, Dušan Ilić, Sergej Amidžić.

Zlatanović se osvrnuo na plan priprema, prema kome će naš tim na Divčibarama ostati do 17. jula.

  • Taj prvi mikrociklus završićemo sa dve utakmice protiv Hrvatske, 15. i 16. jula. Posle toga ćemo malo odmoriti, pa idemo u Vršac, gde nas ubrzo po dolasku, 23. i 24. jula, čekaju dve utakmce sa Rusijom. Posle toga idemo u Podgoricu, gde ćemo igrati proti vršnjaka iz Crne Gore, takođe dve utakmice. Završnicu priprema obavićemo u Vršcu, odakle 7. avgusta krećemo na Krit – naveo je on.

Na Evropskom prvenstvu u Iraklionu Srbija je u B grupi sa Bugarskom, Nemačkom i Litvanijom, koja u osmini finala ukršta sa A grupom gde su: Finska, Letonija, Turska i Španija. O tome se u našem timu još ne razmišlja.

  • Iskreno, iz mog iskustva u reprezentaciji, prvo kao pomoćnik, sada i kao prvi trener, znam da je najbolje da idemo dan po dan, trening po trening. Kada prođe neko vreme, moći ćemo da vidimo širu sliku. Ali, ovo je reprezentacija Srbije i naravno da imamo velika očekivanja – poručio je Vladimir Zlatanović, selektor U16 reprezentacije Srbije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakProšireno Razvojno savetovalište u Čačku danas otvorilo svoja vrata za decu
Sledeći članakDeo teritorije Čačka sutra osam sati bez struje

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here