Krivična prijava protiv Boška Obradovića zbog napada na Rističevića

4
417
Foto: Beta/Milan Obradović/DS

ČAČAK – Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je podneta krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se pre nekoliko dana dogodio ispred Doma narodne skupštine, kada je napadnut poslanik Marjan Rističević, javlja Tanjug.

Krivičnu prijavu kojom se Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka.

Povodom incidenta ispred Skupštine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopšstilo je da je krivična prijava podneta protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.

U saopštenju se navodi da se oni sumnjiče da su 8. maja oni bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Tom prilikom su i drugi poslanici koji su ulazili u skupštinu takođe grubo vređani, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da će tužilaštvo sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja ucilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i krivice osimnjičenih.

Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakVlast prekršila sopstvene mere, moguć novi talas epidemije
Sledeći članakSindikat lekara i farmaceuta Srbije od Lončara traži da zdravstveni radnici budu nagrađeni

4 KOMENTARA

  1. Eto, Boško budalio ispred skupštine i na kraju će odgovarati za napad na Rističevića kao da je napao čoveka. A nama će glavu ispirati na 90 posto medija kako je koškanje ispred skupštine ustvari paljenje Rajhstaga.

  2. Jos jedan pokazatelj u kakvoj zemlji zivimo. Jedan arsin za SNS i njegove sledbenike a za ostale strogi zakoni i pod hitno kazne. Nece moci tako, samo ubrzavate svoj kraj. Vucic je podelio narod i odgovarace kad tad za to, zivi bili i uskoro videli.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here