Prvi rebalans budžeta Gornjeg Milanovca, gradi se multifunkcionalni sportski teren na otvorenom

0
90

GORNJI MILANOVAC – Opštinsko veće Gornjeg Milanovca usvojilo je predlog o prvom rebalansu budžeta za 2024. godinu.

Prema rečima predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića, neposredan povod za rebalan su sredstva koja je opština dobila od ministarstava.

  • U pitanju su sredstva za izgradnju terena na otvorenom pored Sportske hale “Breza“. Naime, gradićemo multifunkcionalan teren za košarku i za odbojku i teretanu na otvorenom. Vrednost projekta koji smo dobili od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu je 16 miliona dinara, plus naše učešće. Drugi vrlo važan projekat za nas jeste da izvršimo zamenu kotlarnice na ugalj u okviru Osnovne škole “Desanka Maksimović“, tako što ćemo uraditi nove kotlove na gas kako bismo smanjili zagađenje vazduha u opštini Gornji Milanovac. Sa tim projektom , kao i projektom Dečije ustanove “Sunce“, svi javni objekti u samom gradu će biti priključeni na sistem grejanja na gas – naveo je Kovačević

Kako kaže, drugi povod za rebalans su neutrošena namenska sredstva iz prošle godine za izgradnju zatvorenog bazena.

  • U pitanju je iznos od preko 92 miliona dinara za koji izvođači radova, prošle godine nisu mogli izvršiti prenos, s obzirom da su nešto malo kasnili sa dinamikom radova zbog vremenskih uslova. Kao što vidite bazen se privodi kraju i vrlo brzo, za neki dan će biti otvoren. Sa ponosom mogu da istaknem da će sva deca sa teritorije opštine Gornji Milanovac moći da uživaju u jednom prelepom novom objektu, ne samo zatvorenog već i otvorenih bazena koji su potpuno rekonstruisani. Sedamnaest i po miliona dinara smo dodali za kompletnu investiciju kako bismo sve završili i imali potpuno novi kompleks bazena u Gornjem Milanovcu – istakao je Dejan Kovačević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU toku izgradnja novog saobraćajnog poligona u Čačku
Sledeći članakKLS usvojila sistem i kalendar takmičenja za titulu, evo s kim će u razigravanju za plej-of igrati Borac

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here