Prvi samostalni koncert Ethno Jazz Orchestra u Čačku

0
337

ČAČAK – Satav Ethno Jazz Orchestra u petak 11. oktobra održaće prvi samostalni koncert u Čačku, i to u velikoj sali Doma kulture, u 20:30.

Ovogodišnji finalisti za nagradu Milana Mladenovića, do sada bili su po dva puta prvi i drugi na listi Ethnoclouda, kanadskog veb portala koji se bavi World music scenom, na listi za svet i na listi za Balkan. Aktivni su na muzičkoj sceni i pristuni na mnogim festivalima u zemlji i regionu, kao i u klubovima koji pordržavaju takvu muziku.

Inspiracija im je muzika Balkana, pomešana sa elementima fusion jazz i afro muzike, a eksperimentišu i sa ostalim žanrovima, što se može osetiti u muzici koju sviraju.

Trojica muzičara su naši sugradjani iz Čačka. EJO, pored obrada muzike Balkana, uradili su nekoliko svojih autorskih pesma. Muziku i aranžmane radi Čačanin Stevan Milijanović, a tekstove za autorske pesme napisali su Aleksandar Alempijević i Dejan Ćurčić. CD bi trebao da izadje početkom sledeće godine.

Sastav postoji četiri i po godine. Sastoji od muzičara iz Čačka, Subotice, Kosovske Mitrovice i Rume, a članovi benda su: Milica Dobrić – vokal, Nataša Pejčić – vokal, Stevan Milijanović – klavijature, Aleksandar Jovan Krstić – flauta i kaval, Armand Mesaroš – bas, Aleksa Milijanović – bubnjevi i Aleksandar Alempijević – perkusije.

Specijalni gosti koncerta biće: Miško Plavi, Hor Slovo ljubve iz Čačka, Tapan Duo…

Cena ulaznice je 500 dinara, a rezervacije na broj biletarnice Doma kulture 032 325 071

Izvor: Morava info

Prethodni članakPromovisana knjiga “Dečaci sa Morave“, o pionirima čačanskog rokenrola
Sledeći članakZabrinjavajući broj samoubistava u Moravičkom okrugu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here