Pukovniče Kon, šta će mere kad sve pukne

0
1300

Piše: Stojan Drčelić, Nova.rs

Nekako sam uvek bio uveren da su nam državu i sve institucije razorili nepošteni, a ne nestručni. Nikada Srbiji nije nedostajalo stručnosti, no deficit je definitivno bio u poštenju. Gde god zagrebete.

Od fudbala, privatizacije, filharmonije i pozorišta, do mesne zajednice i Vrhovnog suda.

Prosto, samo idealisti, i to oni mlađi, veruju da stručnost i poštenje idu ruku pod ruku.

Zato ne mislim i da su Kon, Darija Kisić i ostali iz Kriznog štaba nestručni. Stručni su, ali…

Sasluživali su Vučiću i zdušno pomogli u sopstvenoj diskreditaciji. Danas je njihova nebitnost u javnosti, proporcionalna Vučićevoj svemoći.

Aleksandar Vučić, vrhovni epidemiolog, infektolog i virusolog, predsednik države, predsednik Vlade, predsednik vodeće stranke, vrhovni tužilac, predsednik suda, vodeći bankar, neostvareni ali sigurno najbolji košarkaški trener, vrhunski enolog, šahista…dodajte sami dalje, sve što vam padne na pamet, a vrhunsko je i vrhovno, sigurno je vezano za njegovo ime…

Dakle taj i takav Vučić, prirodno talentovan da ruši, zloupotrebljava i kvari, potrošio ih je, i mic po mic povaljao po političkoj kaljuzi. Danas im niko ne veruje i treba ih zameniti drugom garniturom. Svako novo lice u belom mantilu na TV pažljivije bi i sa više poverenja bilo saslušano nego oni.

Jer, šta god pričali neće dati odgovor na pitanje zašto su nas držali u karantinu i pod policijskim časom dva meseca, kad danas, usred leta cela Srbija počinje da izgleda kao Valjevska bolnica 1914?

Građani zaslužuju boljeg od dr Kona, koji saopštava da će tražiti uvođenje najstrožih mera i povratak karantina i policijskog časa kada zdravstveni sistem pukne.

Čemu tada mere? Čemu pukovniče takva komanda kad već svi krenemo preko Albanije, ili u Albaniju gde nam je i sad jedini izlaz na more?

Vučić ovaj Krizni štab neće smeniti. To je njegovo čedo. Istrajaće do poslednjeg popunjenog bolničkog kreveta u Srbiji, do poslednjeg limenog sanduka. Neće priznati da je pogrešio, jer božanstvo nikada ne greši. Posle svega će pilatovski oprati ruke i reći da je samo slušao struku, odnosno, Krizni štab.

Neće odgovarati, baš kao što ne odgovara za svinjarije iz devedesetih. Ali Krizni štab je nešto drugo. Mnogo je mrtvih da bi se uživalo u mirnim penzionerskim danima. Neće pomoći ni vajkanje u memoarima, ni ordenje koje vam najavljuje.

Povucite se sami, vreme je. Manite nas patetičnih priča da ne napuštate borbu u jeku rata. Ima Srbija još stručnih lekara. Dužni ste da se povučete, ako nikom drugom, ono studentima Medicinskog fakulteta. Idite, pustite ih da veruju da struka i poštenje mogu i zajedno.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakSaša Ocokoljić novi trener rumunskog Voluntarija
Sledeći članakRebić: Protestovala šačica huligana; Stupar: Rukopis DB

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here