Radiolog iz Kraljeva postao deo kolektiva čačanske bolnice i radiće na magnetnoj rezonanci

14
9833

ČAČAK – Specijalista radiologije dr Ivan Gajović postao je član kolektiva Opšte bolnice Čačak i on će ubuduće raditi na magnetnoj rezonanci koja je nedavno instalirana na odeljenju radiologije ove zdravstvene ustanove.

Dr Ivan Gajović

Doktor Gajović je dugi niz godina radio u privatnoj praksi u Kraljevu, ali je početkom godine odlučio da se preseli u Čačak. On je istakao veliku važnost magnetne rezonance u dijagnostici, ističući da je ovaj aparat, iako nije svemoguć, veoma bitan.

 • Od starta smo počeli sa dobrim programom, radimo punom parom, pacijenti su već obavešteni o načinu zakazivanja i pregledima. Aparat pokriva pacijente oz svih domova zdravlja na teritoriji Moravičkog okruga, a nadamo se da ćemo biti dostupni i pacijentima iz drugih okruga, u skladu sa slobodnim terminima. U što kraćem vremenskom periodu trudićemo se da se još lekara obuči za rad na magnetnoj rezonanci, kako bismo imali primat u pregledima sa ovim aparatom i iskoristili ga na najbolji mogući način. Za sada nema liste čekanja, a kako magnetna rezonanca ne predstavlja hitnu dijagnostiku, nadamo se da će ona uvek biti na minimumu – rekao je dr Gajović, ističući da su, prema njegovim utiscima, i osoblje i opremljenost Službe radiologije Opšte bolnice u Čačku sjajni.

Direktor ove zdravstvene ustanove dr Dejan Dabić naglasio je da je sinergijom države, resornog ministarstva, lokalne samouprave i RFZO-a obezbeđen najsavremeniji dijagnostički aparat za dobrobit svih pacijenata.

 • Mi smo jedna od bolnica koja je najbrže opremila i prostor za magnetnu rezonacu i počela da obavlja preglede, tako da je kod pacijenata već urađena dijagnostika, a sa dobijanjem magnetne rezonance zaokružili smo dijagnostičku proceduru u Opštoj bolnici Čačak. Pacijenti će imati veliku korist od skenera, magnetne rezonance i, naravno, angio sale – rekao je dr Dabić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je da je čačanska bolnica u decembru dobila najsavremeniju magnetnu rezonancu američkog proizvođača “Dženeral elektrik“ i da se na njoj već oko mesec dana rade pregledi pacijenata.

 • Doktor Ivan Gajović specijalista radiologije iz Kraljeva je napustio privatnu službu, gde je radio dugi niz godina, došao u našu bolnicu, u kojoj, sa sjajnom ekipom tehničara, radi između šest i sedam procedura dnevno. Kako su rekli, 40 minuta potrebno je za jednu intervenciju. Na ovom odeljenju postoje tri skenera, najnoviji modeli ultrazvučnih aparata i lekari su zadovoljni sa opremom. Kako uvek može bolje, na sastanku sa direktorom Opšte bolnice dr Dejanom Dabićem, dogovorili smo da iz gradskog budžeta izdvojimo oko pet miliona dinara za opremanje Službe radiologije sa delom opreme, što u odnosu na ovako velike aparate predstavlja sitnice, ali svakako znači da se sve kompletira i potpuno zanovi – rekao je gradonačelnik Todorović.

On je istakao da je novac za nabavku magnetne rezonance opredelila Vlada RS, u iznosu od 175 miliona dinara, a kako je rekao, sa planiranih još pet miliona dinara iz gradskog budžeta, za Službu radiologije u poslednjem poeriodu opredeljeno je 180 miliona dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDarko Rakočević: Imamo jasan cilj – povratak u Prvu ligu Srbije
Sledeći članakZoran Kostić Cane objavio prvu zbirku pesama “Ukrštene reči“

14 KOMENTARA

 1. Dr.Ivan Gajovic je odlican dijagnosticar sto je od izuzetnog znacaja za korisnike magnetne rezonance
  Privilegija je sto grad ima takvog specijalistu koji je predan svom radu …podkovan dugogodisnjem iskustvom …uskoro ce vam se to samo kazati

 2. Dobro je što je Čačak dobio magnetnu,ali treba li se time dičiti i hvaliti u 21 veku.Da li je normalno da na račun medicinskih pomagala sakupljate političke poene.Kupio je neko nekad ultra zvučni aparat,skener i mnogo drugih aparata i niko nije udarao na sva zvona zbog toga.Šta znači zasluga odavati zasluge političarima za bilo šta,kada im je to posao za koji su debelo plaćeni,a uzgred sve što kupe plaćaju našim parama.

 3. Ima radiologa u Čačku, ima ih i u bolnici, ali opet svako ko može ide kod dr Šimića. Da plati i da bude siguran u rad lekara. Razmislite zašto.

  • Struka ce se uvek pitati.
   Ponavaljaci ne vole strucne ljude, jer ih ugrozavaju da dodju na njihovo mesto- jer to je politika.

   Svako ko vredi, izasao je iz “drzavnog sistema”, i radi za sebe, cenjen je, i postovan, a na kraju krajeva, ima i novac a nije “ucenjen covek”.

 4. Nešto nema hejtera što su kukali da Čačak nema magnet, pa su kad je nabavljen opet kukali kako nema ko da radi na njemu. Gde su oni sada? U mišjoj rupi? Neka tamo i ostanu, tu im je i mesto.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here