Radnici FRA u utorak organizuju protest ispred Privrednog suda

1
240

ČAČAK – Radnici pogona za proizvodnju kugličnih vretena Fabrike reznog alata (FRA) protestovaće u utorak izpred zgrade Privrednog suda u Čačku, zbog odluke sudije tog suda da ih kazni sa po 10.000 dinara zbog navodnog ometanja sudskih izvršitelja da uđu u posed fabričke zgrade.

Dušan Đelić iz Industrijskog sindikata ovakvu sudsku odluku okarakterisao je kao protivpravnu.

Sudija Privrednog suda Dragica Urošević preuzela je ulogu prekršajnog sudije i kaznila 52 radnika koji su samo stajali na svojim radnim mestima i ničim nisu ometali sudske izvršitelje. Sada na adrese radnika stižu sudska rešenja po kojima moraju da plate po 10.000 dinara – navodi Đelić i dodaje da pravni zastupnik radnika priprema prigovor.

On je pozvao sadašnje i bivše radnike da se u utorak u podne okupe ispred zgrade Privrednog suda.

Pozivamo i sve građane i političke organizacije koje žele da nam pruže podršku u jednom mirnom protestu protiv protivpravne odluke i pravnog haosa koji vlada u našem pravosuđa, da nam se u utorak pridruže – poručio je Đelić.

Prema njegovim rečima, ovakva sudska odluka predstavlja svojevrstan vid pritiska na radnike FRA.

Sudija pokazuje veliku nervozu jer još nije odrađeno to što je možda trebalo da odradi. Ovo je nesumljivo vid pritiska da se radnici zaplaše i da više ne brane svoja radna mesta. Neće nas zaplašiti, stajaćemo pored svojih mašina i opreme i kada sledeći put budu došli izvršitelji – naglašava Dušan Đelić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBorac putuje u Pančevo da overi prvo mesto u KLS
Sledeći članakU Čačku počinje probni popis stanovništva

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here