Radojević: Dramatično kršenje zakona u režiji direktora i Upravnog odbora bolnice

7
846

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević, izjavio je danas da je u Opštoj bolnici zakon prekršen po više osnova i da se donose odluke koje idu na štetu zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi.

Radojević je na konferenciji za medije rekao da je direktor Bolnice Radoslav Milošević sproveo novu procenu rizika radnih mesta zaposlenoih u bolnici na šta nije imao pravo, jer je taj posao urađen na republičkom nivou.

Tom novom procenom rizici bi se smanjili, ali bi se radno vreme lekara i sestara produžilo, čak bi se smanjili goddišnji odmoiri. Sve se to radi zbog manjka onoga što se zove kadar i izvšioci i to na nelegalan način – naveo je Radojević.

On je naglasio da Upravni odbor čačanske bolnice po zakonu ima sedam članova, od kojih je jedan preminuo, a još jedan, inače zaposlen u toj ustanovi, koji nema pravo na članvstvo u Odbor, podneo ostavku.

Tako Upravni odbor ima pet članova, a na sednicu na kojoj se raspravljalo o proceni rizika došlo je njih četvoro. Od četiri člana tri su glasala za predlog direktora, a jedan je bio protiv. Da bi se ta odluka usvojila bila su potrebna četiri glasa za, pošto Upravni odbor ima sedam članova. To je dramatično kršenje zakona – objasnio je Radojević.

Radojević tvrdi odluka još nije stupila na snagu, ali da je izglasana neregularno, nelegalno i protivzakionito.

Prema njegovim rečima, takon je prekšen i kad je reč o subspecijalizaciji.

Bez raspisivanja konursa za subspecijalizaciji direktor upućuju na istu. Pre godinu dana njegov izgovor je bio da je potrebno hitno rešiti pitanje gastroenterologa u bolnici, pa je onda dr Tanja Stovrag, koja je odbornik u Skupštini grada i koja je prešla iz grupe građana ‘Za napredniji Čačak’ u redove Srpske napredne stranke, dobila privilegiju da bez konkursa dobije subspecijalizaciju – naveo je Radojević.

Ipak, kaže on da postoje dokazi da ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije potpisao tu subspecijalizaciju.

Odlukom direktora ovog puta je prebačena sa mesta onkologa na radno mesto interniste u bolnici i upućena na Vojnomedicinsku akademiju na subspecijalizaciju. Konkurs za subspecijalizaciju nije bio raspisan – tvrdi Radojević.

On je na konferenciji za medije pokazao i pritužbu jednog broja medicinskih sestara čačanske bolnice, koji je “protivno zakonu izvršio zapošljavanje medicinski sestara, a posle ih preveo u administrativne radnike”.

Istovremeno, kao vršilac dužnosti direktora bolnice, on obavlja privatnu praksu što nije po zakonu – naglasio je Radojević.

Prema njegovim rečima, država je nekom majka, a nekom maćeha.

U ovom slučaju majka je onima koji imaju mnogo, koji žele više, a maćeha je onima koji jedva preživljavaju, kojima treba uzeti i to malo i popuniti budžet. Zbog svega toga pozivamo na bojkot izbora, na neposlušnost do onog trenutka kada start za sve nas koji živimo i radimo u ovoj državi ne bude sa istog mesta. Ne može neko da krene u trku sa cilja i kaže ja sam pobedio – zaključio je Radojević.

Izvor: MNA

Prethodni članakPovećana minimalna zarada u Srbiji, evo kolika će biti
Sledeći članak“Pčeličine“ knjige i na tržištu Mongolije

7 KOMENTARA

  1. Najveca nesreca a ne znas je kad si clan partije i mislis da si bitan a prodje vreme i shvatis da nemas s kim da sednes i popijes kafu,gde te svi vide kao nulu dok si bio na Vlasti.Drzavno,nistavno.Parazit do parazita,clan partije nula od coveka.Sve dodje na svoje.A svi Vi doktori koji radite kao privatnici u drzavnom sektoru nemate obraz.Otvori ordinaciju placaj porez kao onaj sto drzi trafiku pa nikada ne bi bio uz Vlast.Da vidite koliko pljackaju privatnika banke i Drzava.

  2. Stvarno ne razumem sta je sa tim ljudima koji rade u bolnici inkoji vide sta se radi?! Sto se ne bune, naorave jednosatni strajk gde za to ima prostora, bojkotuju lika v.d. direktora….svi cute, pljuji situaciju po portalima i tu se sve zavrsi. Jesi nezadovoljan, jel imas razloga da prijavis nesto sto nije po Zakonu, jel masa stvari nije ok? Pa covece, reaguj. Nego ovako, niko ne sme da se suprotstavi i cute. Kvaziintelektualci i ostatak ekipe…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here