Radojević: Treba li radnici FRA da ostanu bez posla da bi se neki “dasa“ namirio?

5
627

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević, kritikovao je danas nadležne organe, ali i lokalno rukovodstvo zbog dešavanja u Fabrici rezunog alata (FRA) i upitao da li takva sudbina očekuje druge ustanove i fabrike.

Radojević je na konferenciji za medije podsetio da su radnici pogona za izradu kugličnih vretena FRA čak 19 puta sprečili sudske izvršitelje da im preuzmu deo radnog prostora, ali da je na kraju, kako kaže, sve učinjeno da bi se namirili interesi pojedinca.

To je imovina radnika, jedne fabrike gde su ulažući rad i znoj obezbeđivali novac za svoje potrebe i plaćali porez. Imate sredstvo plaćanja, imate novac da platite dug, a sud donosi presudu da vam se oduzme fabrika koja vredi bar sedam, osam puta više. Onda se pogon zatvori, radnici ostanu bez posla kako bi se neki dasa namirio – istakao je Radojević.

On je podsetio da je objekat iz dana u dan sve vredniji jer pored njega prozi buduća Ulica 10.

Postavljam pitanje vlasti ove države Socijalističkoj partiji Srbije koja se zaklinje u pravo radnika i Srpskoj naprednoj stranci koja se zaklinje za nultu korupciju, da li je bilo prtisaka na sud, da li sud postupao autonomno i da li je ovo pravedno i pravično presuđeno – naglasio je Radojević.

Radojević je rekao i da postoje i drugi dužnici poput Doma zdravlja i Opšte bolnice i pita da li će umesto isplate duga radnicima biti primenjena odluka u slučaju FRA.

Iznos duga Doma zdravlja prema radnicima je nekoliko desetina miliona dinara, a prema navodima Državne revizorske institucije, bolnica na ime plata i prekovremenog rada radnicima duguje 16,6 miliona dinara – izjavio je on.

Izvor: MNA

Prethodni članakČačanska “Sloboda“ proizvodi opremu za “dron-ubicu“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
Sledeći članakTri poslodavca traže deset radnika

5 KOMENTARA

  1. Covek je kupio taj deo fabrike i trazi da udje u posed onog sto je platio.sta tu nije jasno? Moze da pravi sta hoce ako ga ugovor o kupovini drugacije ne obavezuje- u smislu nastavka delatnosti..i sta tu nije jasno..

  2. Gorane kad ne razumes da si pametan cutao bi… milankovi botvi prolupali od salame ..kuceca radost.. kakve qluposti pisete i branite ne odbranjivu otimacinu… lopinqeri polako dolazi pravda kad tad…

  3. Ne razumem uporedjivanje FRA i doma zdravlja ili bolnice od strane dr Radojevica? Jel bi to Jeremic hteo da kupi jednu zdravstvenu ustanovu za doktora?

  4. Pogon FRA je idealno mesto za stambene zgrade zajedno sa lokacijom restorana Prestiz. Prestiz je zatvoren, sada je zatvoren i pogon FRA ostala je jos samo jedna kuca i moze da se napravi 5 zgrada pored buduceg bulevara koji je vec izgradjen. Lepa lokacija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here