Radoš Milovanović poručio radnicima “MB – Namenska“: Ne dolazite u Ivanjicu, moja snaga je vaše uverenje u pravdu

2
930
Foto: N1

LUČANI – Direktor kompanije “MB Namenska“ Radoš Milovanović pozvao je radnike ove vojne fabrike da ne putuju u Ivanjicu kako bi mu pružili podršku tokom ročišta pred tamošnjim Osnovnim sudom.

On je to uradio u otvorenom pisanom obraćanju radnicima kompanije.

Ovim putem zamoliću vas da 15. novembra ne idete u Ivanjicu. Ne želim da zbog svog prisustva ispred suda ponovo doživite uvrede i pogrdne reči koje su žestoko upućivane na račun svakog radnika posle vašeg dolaska u Ivanjicu 3. oktobra ove godine. Spreman sam da se izborim sa ovom neosnovanim i nepravednim optužnim predlogom, jer sam svestan činjenice da ne snosim nikakvu krivicu niti odgovornost. Ujedno, zahvaljujem se svim radnicima našeg preduzeća na podršci koju mi dajete da istrajem u svemu ovome. Moja snaga je vaše uverenje u pravdu i istinu, i to što je svima jasno da je ovo politički proces, izazvan sa ciljem da se skloni Radoš Milovanović. Ostanite na svojim radnim mestima, odgovorno i savesno radite svoj posao, a ja ću dokazati šta je istina i kako se boriti za čast i dostojanstvo – navodi se u saopštenju Radoša Milovanovića dostavljenom medijima.

Suđenje je zakazano za petak u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru “Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, kao i rukovodiocima u toj fabrici Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću sudi se zbog eksplozije koja se dogodila u fabrici „MB Namenska“ 14. jula 2017. godine, u kojoj su smrtno stradala dva radnika.

Milovanović, Lončarević i Stojić su optuženi za krivično delo iz člana 288 Krivičnog zakonika – teško delo protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a u vezi sa delom iz člana 280 – izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu. Tužilac je u optužnici predložio da se optuženi kazne zatvorom u trajanju od godinu dana i šest meseci do tri godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPromocija zbornika posvećenog stvaralaštvu pisca Vladana Matijevića
Sledeći članakDule Radović ima novi klub

2 KOMENTARA

    • Plemenit, nego šta! On ima svoje pleme u Lučanima koje vodi po potrebi gde hoće. Sad da li je to baš pleme ili, možda, stado, to je već drugo pitanje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here