Raspisan konkurs za prijem 40 policajaca u PU Čačak

0
1239

ČAČAK – Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji se zainteresovani mogu prijaviti zaključno sa 8. julom.

Za potrebe Policijske uprave u Čačku konkurs je raspisan za 40 polaznika.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu, u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije, Kriminalističko- policijskog univerziteta (KPU).

Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliže uslove konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Izvor: MNA

Prethodni članakIlić: Ko je čovek iz Južnog Banata koji postrojava gradske funkcionere SNS u Čačku?
Sledeći članakPonovo odloženo otvaranje autoputa Čačak – Beograd: 28. jun pusti san, novi datum 15. avgust

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here