Rasprava o roštilju u čačanskoj Skupštini: Šta su rekli Velimir Ilić i Miroslav Petković

8
2014

ČAČAK – Jedna od tačaka dnevnog reda današnjeg zasedanja Skupštine grada Čačka bila je i predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada za 2023. godinu.

Predstavnike opozicije, a pre svega odbornike Nove Srbije, interesovalo je da li će revizijom biti obuhvaćeno, kako oni tvrde, nenamensko trošenje 80.000 evra iz gradskog budžeta tokom decembra i januara u svrhu nabavke roštilja i drugih troškova reprezentacije.

  • Da li je to u redu da neko pojede pola tone roštilja u jednom danu, iz jednog kisoska čiji je vlasnik jedno lice koje je vaš funkcioner – rekao je lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Predsedavajući Igor Trifunović tada mu je oduzeo reč, nakon čega mu je Ilić sa mesta uputio nekoliko uvreda, zbog čega je dobio dve opomene.

Načelnik Gradske uprave za finansije Zoran Todosijević u svom izlaganju naveo je da su sva trošenja iz gradskog budžeta bila planirana i da s tim u vezi nije bilo nikakvih nepravilnosti. On je rekao i da će ovlašćena revizorska kuća obaviti kontrolu trošenja budžetskih sredstava, nakon čega će njihov izveštaj biti dostupan javnosti.

Miloš Marić izrazio je sumnju da će revizorska firma obaviti posao nezavisno i bez pritisaka.

  • Biće to privatna revizorska kuća koju će izabrati gradski čelnici i veliko je pitanje da li će oni proveravati račune koji pokazuju da je pojedeno pola tone roštilja na Nikoljdan – istakao je on.

Ovu temu sa skupštinske govornice komentarisao je i pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković.

  • Državna revizorska institucija je trenutno u Ministarstvu kulture, njihov jedan sektor se bavi našim poslovanjem. Ja vam kažem, vezano za prestonicu kulture, mi ćemo, iako nemamo tu obavezu, pozvati ih da oni provere sve ono što smo radili u prethodnoj godini i da izađemo čisti kao sunce i da samo aplauzom pozdravite svi vio ovde sve ono što smo kao grad uradili u prethodnom periodu. Nemamo šta da krijemo, nemamo čega da se stidimo – rekao je Petković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTodorović nakon sastanka sa Vučevićem: Potvrđen veliki potencijal čačanske odbrambene industrije
Sledeći članakBiciklista Borca Dejan Cogoljević drugi na otvaranju sezone u Mađarskoj

8 KOMENTARA

  1. „Nema čega da se stidimo“. To i jeste najveći problem, mogu da rade šta i kako hoće, jer su svesni da su to samo mrvice koje im daje državna vlast i oni to koriste, a istovremeno su takođe svesni da neće biti nikakvih mera prema njima.

  2. Narode šta ti dozvoljavaš, to je strašno. Namičeš za hranu, za lečenje i lekove nemaš. A dozvoljavaš da se oni bahate na tvojoj grbači . Zašto to trpiš. Objasni sebi.

  3. Svi oni se nagrabili para u skupstini, sede i smeju se. Nova kola, apartmani, stanovi sve zahvaljujuci tenderima, putevima, cevapima, behatonu…itd a narod slep veruje…zalosno

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here