Rebalans budžeta zbog viška novca, na računu grada Čačka 923 miliona dinara

1
1156

ČAČAK – Gradsko veće Čačka usvojilo je odluku od izmenama i dopunama odluke o budžetu grada za 2023. godinu, odnosno prvi rebalans budžeta.

Shodno ovoj odluci, gradska kasa raspolagaće se 7.987.000.000 dinara, što je za oko 767 miliona dinara veći iznos u odnosu na prvobitno usvojen budžet.

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, rebalans se donosi zbog povećanih prihoda lokalne samouprave, kao i zbog značajnih sredstava koja u na račun grada uplaćema iz republičkog budžeta poslednjih dana prošle godine.

Todorović je naglasio da je Čačak u prva tri meseca 2023. imao za čak 205 miliona dinara veće prihode od poreza na zarade nego u isto vreme prošle godine.

To govori da nam dobro ide. Na konsolidovanom računu grada 1. maja imali smo 844 miliona dinara, na današnji dan taj iznos je 923 miliona. Dakle, odlučili smo se za rebalans jer smo shvatili da nema potrebe da se kreditno zadužujemo za dva značajna projekta, zamenu ulične rasvete i podršku izgradnji brane “Svračkovo“ u ukupnom iznosu 135 miliona dinara, već ćemo to finansirati iz sopstvenih sredstava. Važno je napomenuti da smo iz budžeta Republike poslednjih dana prošle godine dobili 650 miliona dinara, a budžet smo usvajali pre toga, 24. decembra. Očekuje nas još dobrih projekata, među kojima su i međunarodni, pošto očekujemo da Vlada raspiše tokom leta javni poziv za igradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i da već na jesen uđemo u izgradnju. Svi projekti i investicije koji su planirani za ovu godinu biće realizovani – istakao je Todorović.

On je rekao da je izvršenje pudžeta u prvom kvartalu ove godine oko 85 odsto.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU četvrtak značajan deo užeg i šireg centra Čačka ostaje bez struje
Sledeći članakŠut izdao juniore Borca, Mega prvak Srbije

1 KOMENTAR

  1. Podigli cene na porez imovine mnogo,umesto ovi sto kupuju od dilovanja droge i ostali koji imaju po nekoliko ataniva da imaju posebnu tarifu,oni jadnom narodu du podigli cene svega od komunalija grejanja i poreza.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here