Reciklažni platoi mnogima služe kao divlje deponije

4
359

ČAČAK – Velika količina smeća odložena je u samo nekoliko dana van za to predviđenih mesta na reciklažnim platoima na nekoliko lokacija u prigradskim naseljima Čačka.

U Javnom preduzeću “Komunalac“ preciziraju da je reč o reciklažnim platoima u Atenici varošica, Atenici kod groblja, Trnavi, Jezdini, Zablaću, Parmencu…

Iz ovog javnog preduzeća podsećaju da se ovi platoi, u zavisnosti od lokacije, prazne nekoliko puta puta sedmično, tako da je, kako ističu, vrlo kratak period u kome se napravi ovakav haos na reciklažnom platou.

Radi se o reciklažnim platoima za odlaganje smeća po kategorijama, postavljeni su po mesnim zajednicama u prigradskim naseljima. Na svakoj posudi u okviru reciklažnog platoa jasno je naznačeno za koju vrstu otpada služi.

Želimo da ukažemo na, već popriličan problem, neadekvatnog odlaganja smeća, odnosno nekontrolisano bacanje otpada po i oko reciklažnih platoa. Naravno da naši radnici sve to očiste, ali pitamo se kako pojedinci vide ovaj ograđeni prostor sa posudama unutar njega? Betonska podloga reciklažnog platoa očigledno neodoljivo privlači neodgovorne pojedince da na nju istovare svoje smeće, bez obzira da li se radi o kabastom, mokrom ili suvom otpadu. Dovoljno je učiniti samo jedan mali napor i to smeće odložiti u odgovarajuću posudu i svima bi nam bilo lakše. Šta su posledice ovakvog ponašanja? Radnici JKP “Komunalac“ se posebno angažuju na rasčišćavanju platoa, koriste se specijalna vozila za prevoz ovakvog smeća, što pouzrokuje dodatne troškove, narušava se dinamika vršenja usluge iznošenja smeća, a samo prošle godine, inspekcija je naložila u preko 30 slučajeva nesavesnim građanima da plate troškove čišćenja reciklažnih platoa. Stoji stalan apel na sugrađane da se odgovorno ponašaju prema mestima i posudama za odlaganje smeća, jer samo pravilnim korišćenjem možemo imati zadovoljavajući nivo zaštite životne sredine – navode u JKP “Komunalac“.

Iz “Komunalca“ pozivaju sve građane koji imaju potrebu za uklanjanje kabastog otpada ili građevinskog šuta da im se jave.

BROJEVI TELEFONA
Besplatni broj sa fiksnih mreža:
0800 300 032
Pozivanjem centrale i odabirom odgovarajuće opcije, na broj
032 557 82 02; 032 557 82 03
Pozivanjem R.J: “Čistoća“
032 537 40 55

Izvor: Morava info

Prethodni članakSedmoro Čačana na poslaničkoj listi Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine, prvi Boško Obradović
Sledeći članakRadovanović: Železničar favorit u gradskom derbiju, ali Čačak 94 ne odustaje od plasmana u KLS

4 KOMENTARA

  1. Svi smo svedoci nekulture i nemara nasih suseda i rodjaka. Pokusajmo da uticemo jedni na druge, da nam stambeni prostor bude sredjen i da odlazemo smece na oznacenim mestima. Svi znamo da se divimo kako je cisto u zapadnim zemljama. Hajde, da damo doprinos svojim ispravnim odlaganjem otpada, a time smanjimo ruglo naseg grada i olaksamo zaposlenima u Komunalcu.

  2. Mi smo sroka. Dokazano ovim snimcima. Svi se busaju za ekologiju a kako rade, vidimo.
    Šta bi rekli Ćute, Savo, Bralovićeva,Zelenović. A pogotovo naš Biske. Nema ga,nigde. Svi se bave visokom politikom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here