Rekonstruisan regionalni put od Takova do Pranjana

3
777

GORNJI MILANOVAC – Regionalni put od Takova do Pranjana u potpunosti je rekonstruisan. Dužinom saobraćajnice od 25,5km postavljen je asfalt, a ukupna vrednost investicije je oko 30 miliona evra. Radovi su završeni u predviđenom roku.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je tim povodom Leušiće, gde su se stanovnici pranjanskog kraja okupili kako bi izrazili zahvalnost što, posle više decenija, u svoje domove stižu uređenim putem.

Posle Drugog svetskog rata, ovaj kraj na mapi Srbije niko nije primećivao. Aleksandar Vučić je prvi predsednik koji je obratio pažnju na ravnomerno razvijanje zemlje, pa tako i na ovo područje koje je godinama bilo skrajnuto i devastirano.Uz puteve i ulaganja države, pranjanski kraj rapidno ide napred i ovde će se iz godine u godinu sve bolje živeti. Meštanima će izgradnja puta omogućiti i lakše saobraćanje hladnjača i otkupljivanje poljoprivrednih proizvoda, koji će brže dospevati na trpeze širom Srbije i sveta. Značajna je svakako i za razvoj turizma kome posvećujemo posebnu pažnju. Nadam se da će godine pred nama doneti samo prosperitet, kako Gornjem Milanovcu, tako i našim “gornjim“ selima – rekao je Kovačević.

Obrad Milosavljević, predsednik Mesne zajednice Leušići, istakao je da je uspešna saradnja sa lokalnom samoupravom, uz podršku države, rezultirala novim izgledom čitavog kraja. Obnovljena putna infrastruktura obezbedila je prilaz gotovo svakom domaćinstvu.

Imali smo regionalni put koji je bio u jako lošem stanju. Posetom predsednika Vučića Pranjanima i aerodromu na Galovića polju, odobrena je rekonstrukcija kompletnog puta od Takova do Pranjana. Prezadovoljni smo radovima i odnosom radnika firme “Štrabag“ iz Čačka prema poslu. Pored toga, u saradnji sa Javnim preduzećem za izgradnju iz Gornjeg Milanovca, od starog freziranog asfalta smo uradili rekonstrunkciju nekategorisanih puteva. Tim povodom smo, kao pravi srprski domaćini, organizovali okupljanje kako bismo se svima zahvalili – kaže Milosavljević.

Put je od izuzetnog značaja za meštane, najpre zbog trgovine i kupovine naših proizvoda. Do sada smo imali problem sa teretnim saobraćajem. Dolazak velikih kamiona koji otkupljuju krompir, proizvod po kome je naše selo prepoznatljivo, bio je nemoguć. Sada nam se otvaraju mnoge mogućnosti, kako za prodaju, tako i za turizam – rekao je Aleksandar Paunović, predsednik MZ Teočin.

Nedavno je u Pranjanima završena rekonstrukcija centralne ulice, zatim uređenje puta od varošice do Galovića polja, na kome je izgrađen Gorski aerodrom sa memorijalnim kompleksom, posvećen herojima pranjanskog kraja.

Prethodni članakSa analize stiglo 649 uzoraka iz Moravičkog okruga, u Čačku i dalje trocifren broj novozaraženih
Sledeći članakDušan Kovačević veoma oštar: Ako nisi vakcinisan, nema ulaska nigde i – zdravo!

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here