Rekonstrukcija OŠ “Ratko Mitrović“ kasni zbog digitalizacije i zamene podova, u aprilu kraj radova

1
808

ČAČAK – U toku je rekonstrukcija kompletne zgrade Osnovne škole “Ratko Mitrović” u Čačku, a prema najavama nadležnih završetak radova očekuje se početkom aprila.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Radovi su počeli krajem avgusta, a sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u iznosu od oko 120 miliona dinara.

Prvobitni plan je bio da sve bude završeno za 140 dana, međutim, kako su se tokom rekonstrukcije pojavili dodatni radovi taj rok je produžen, a Kancelarija je odobrila još 25 miliona dinara.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, obilazeći školu sa saradnicima i rukovodstvom ove obrazovne ustanove, rekao je da će kada budu završeni radovi to biti funkcionalan i energetski efikasan objekat.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Prema njegovim rečima, posle 50 godina od kako je sazidana, u školi se menjaju stolarija, pod, ograda, uređuje se park, a izgrađena je još jedna fiskulturna sala, kao i tereni za razne sportove.

Veoma važno je da smo ovim projektom sa Kancelarijom definisali i nov sistem grejanja. Od jeseni, osnovni energent za zagrevanje objekta biće pelet – rekao je Todorović.

Učionice će biti digitalno opremljene. Ministarstvo prosvete izdvojilo je 3 miliona dinara, a Grad 5 miliona za opremu.

Todorović je zamoslio sve roditelje na još malo strpljenja, dodajući da zna da nije lako voditi decu u drugu školu koja je udaljena.

Ova rekonstrukcija, ovoliko ulaganje u prosvetu, u budućnost dece i Čačka zaslužuje strpljenje – poručio je Todorović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Direktor škole Đuro Ceranić kaže da je do kašnjenja završetka radova došlo zbog naknadnog projekta digitalizacije, kao i zamene podova i parternog uređenja dvorišta.

Sve su to nove stvari koje su kroz pregovarački postupak sa Kancelarijom ugovorene i koje su usla u sam proces sanacije. Najbitnije je da će škola u potpunosti biti rekonstruisana i da će moći na pravi način da odgovori zahtevima 21. veka i da kroz naredna pokoljena u ovakvim uslivima kakvi će biti zadovoljni standarede koji su aktuelni – istakao je Ceranić.

On kaže da do sada nisu dolazile pritužbe od strane roditelja.

Nastava za učenike Osnovne škole “Ratko Mitrović” trenutno se održava u srednjoj Prehrambeno-ugostiteljskoj školi i to u popodnevnoj smeni.

Rekonstrukcija ove škole je najveća investicija u obrazovanje u gradu Čačku. Objekat se prostire na oko 3.500 metara kvadratnih.

Pored firme “Alfako inženjering“, kao glavnog izvođača radova, angažovano je i još nekoliko podizvođača.

Izvor: MNA

Prethodni članakNa FTN i ove godine besplatna pripremna nastava
Sledeći članakSkupom u Beogradu zvanično počela kampanja bojkota: Vučiću, moraćeš da se igraš sam!

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here