Na FTN i ove godine besplatna pripremna nastava

1
754
Nataša Cvijović, portparol FTN; foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Čačka u toku je prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za prijemni ispit koji prethodi upisu u prvu godinu studija u školskoj 2020/2021. godini.

Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem elektronskog obrasca na sajtu FTN ftn.kg.ac.rs i trajaće do 7. marta.

Saradnica za odnose sa javnošću FTN Nataša Cvijović, izjavila je da se kandidati po slobodnom izboru opredeljuju za pohađanje nastave iz jednog od šest predmeta (matematike, osnova elektrotehnike, fizike, informatike, organizacije i osnova preduzetništva) koji su ponuđeni za studijski program na koji žele da konkurišu.

Budući studenti imaju mogućnost da biraju jedan od četvorogodišnjih studijskih programa osnovnih akademskih studija: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, Mehatronika, Informacione tehnologije, Inženjerski menadžment i Preduzetnički menadžment ili petogodišnji studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika.

Prema njenim rečima, pripremna nastava će se održavati subotom i realizovaće je nastavnici i asistenti FTN.

Ovo je dvanaesta generacija maturanata kojima je omogućena besplatna pripremna nastava na FTN u Čačku i do sada je pohađalo oko 3.600 kandidata iz više gradova. Dosadašnje iskustvo pokazuje da su na prijemnom ispitu bolju uspešnost pokazali polaznici ovog programa, a cilj FTN je da se pored omogućenog sticanja znanja, kandidatima olakša pristup prijemnom ispitu podsticanjem samopouzdanja i eliminacije treme pred važan događaj kao što je upis na fakultet – zaključila je Cvijović.

Izvor: MNA

Prethodni članakMinistar rada: Obavezan jedan slobodan dan, o radu nedeljom da se dogovore radnici i poslodavci
Sledeći članakRekonstrukcija OŠ “Ratko Mitrović“ kasni zbog digitalizacije i zamene podova, u aprilu kraj radova

1 KOMENTAR

  1. Portparol TF. Jel se to neko sali? Kakva je to funkcija? IZMISLJENA. Pored tolikih doktora nauka fakultet treba da ima portparola. Ovo je smesno. Prvi put vidim i da se oglasava, a i to nije mesto gde treba imati portparola. Bas me zanima da li i Agronomski fakultet ima takvo radno mesto i ako ima sta uopste radi portparol?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here