Republika prenela Čačku vlasništvo nad parcelama za izgradnju zatvorenog bazena

7
1610

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je danas ugovor o prenosu javne svojine na zemljištu neposrednom pogodbom, bez naknade, sa Republičkom direkcijom za imovinu.

Ovim ugovorom se iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Grada Čačka prenose preostale tri katastarske parcele radi izgradnje zatvorenog bazena.

Kako je naglašeno, ovim je regulisana i poslednja administrativna prepreka za izgradnju ovog sportskog kompleksa.

Gradonačelnik Todorović je istakao da će kompleks zatvorenog bazena zahvatiti samo deo sadašnje površine Instituta za voćarstvo, te da će upravna zgrada i najveći deo oglednih parcela ove naučne ustanove ostati gde se i sada nalaze.

Obavljanje naučno-istraživačke delatnosti jedne od najznačajnijih institucija u našem gradu, a to je Institut za voćarstvo, neće biti ničim ugroženo. Svi postojeći objekti, kao i zemljište u kompleksu Instituta, kako to i Plan “Centar“ predviđa, ostaju u punom formatu. Grad Čačak je ovakvim činjenjem konačno obezbedio u vlasništvo zemljište za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena, saobraćajnica i parking prostora. Takođe, i u budućnosti, Grad Čačak će činiti sve, da kao i do sada, na svaki mogući način pomaže u razvoju naš Institut za voćarstvo – rekao je gradonačelnik Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRajaković: Peca Petronijević veoma bitan za moj razvoj, imao sam privilegiju da gledam Žoca, Dudu, Božu…
Sledeći članakPredavanje u Narodnom muzeju o srpskoj srednjovekovnoj medicini

7 KOMENTARA

 1. DALIJE OK DA BAZEN BUDE U CENTRU ČAČKA BLIZU ZGRADE PRESEDNIKA GRADA DALIJE TO PRETERALI SVE MERE I NAPRAVILO USLOVE DA NAPREDNA STRANKA SKEDEĆIH GODINA NEBUDE BAŠ OMILJENA U OVOM GRADU ZASTO NIJE MOGLA DA BUDE NA PLACU IGRALISTA NAPUSTENE KASARNE OD PRE DISTA DECENIJA.
  MISLIM DAJE OVO PROMASAJ KOJI ĆE DOVESTI DO DOSTA PROMENA U
  SLEDEĆIM IZBORIMA .HA NISAM ČLAN NIJEDNE STRANKE PODRZAVAM OVU VLAST ALISE NEKE STVARI BAŠ NESLUČAJNO DEŠAVAJU .
  ZASTOSE NE NAPRAVI NA STAROJ DEPONIJI I UREDU PARK NA NJOJ I MOZDA NEKA SPORTSKA SKOLA PORED.

   • A gde sada ides u zatvoren bazen da se kupas ? Daj lokaciju pa da se bazen napravi pored tvoje kuce-stana.Stvarno nije fer da Ti ides negde!!!!

    • Ne idem nigde, i ne verujem ni 1% da ce nesto od toga biti. Ali ako se vec prica o tome koja je poenta da lokacija bude u Kulinovcima? Valjda treba da bude tamo gde ima najviše ljudi a pogotovu gde su drugi sportski sadržaji. Kakva crna kasarna?!

 2. Toliko loših stvari sa nesrećnim saradnicima si uradio da ti je jedina šansa da nekako preguraš na izborima je da odmah ali odmah počneš sa izgradnjom zatvorenog bazena. Da ga otvoriš do izbora i da kažeš svi su obećavali ja sam jedini ispunio, taj bazen je slaba tačka svih Čačana. Ko ti radi marketing taj nema pojma! Ali ovaj most što je srušen vam je težak penal, narod postaje baš besan i posle mnogo godina počeo javno da negoduje i da se buni! Držite gaće naprednjaci.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here