Do ribolovačke dozvole za Ovčarsko-kablarsku klisuru od ove godine i preko sindikata

2
1947

ČAČAK – U prostorijama Turističke organizacije Čačak u gradu i na info pultu u Ovčar Banji danas će početi prodaja ribolovačkih dozvola za ovu godinu po ceni od 4.000 dinara, koja nije menjana još od 2015.

Čačanin Aleksandar Spasić u Međuvršju, njegov trofejni šaran kojeg je vratio u vodu imao je 29,5 kilograma; foto RINA/G. Otašević

Dozvola važi za ribolov na Zapadnoj Moravi u Zaštićenom području Ovčarsko – kablarska klisura, od ušća potoka Asanovac, kilometar uzvdno od brane HE „Ovčar Banja”, do 500 metara nizvodno od manastira „Vavedenje”. To je dužina od oko 14 kilometara – kaže za agenciju RINA Goran Nikolić, čuvar u Zaštićenom području.

Ljubomir Ilić iz Čačka ulovio je u Međuvršju soma od 75 kilograma; Foto: RINA/G.Otašević

On napomnje da je poslednjih godina u jezeru HE „Međuvršje” zabeležno prisustvo krupnih primeraka štuke i šarana, tu se lovi i deverika, dok su uzvodno najčešći primerci skobalja i klena.

Lepa vest je i da su sindikalne organizacije dve najveće fabrike u ovom delu Srbije, „Sloboda” iz Čačka i „Milan Blagojević” iz Lučana, odlučile da prave spiskove radnika zainteresovanih za kupovinu dozvola, pa bi radnici koji idu na pecanje trebalo da se jave svom sindikatu – kazao je Nikolić.

Izvor: RINA

Prethodni članakČačku od EU 205.000 evra za projekat upravljanja javnom imovinom i strateškog planiranja
Sledeći članakMilica Prokić: Nikada nisam bila član, a ni simpatizer Srpske napredne stranke

2 KOMENTARA

  1. SRAMOTA ZA TURISTICKI SAVEZ, NEKAD SU VAZILE GODISNJE DOZVOLE ZA RIBOLOV ZA CACANE I ZA JEZERO, NISU TREBALE DOPLATNE DOZVOLE. STO SE NEDOGOVORE SA LICEM KOJI GAZDUJE ZAPADNOM MORAVOM DA IM REFUNDIRAJU NOVAC PA DA BUDE KAO RANIJE ILI NEKA GAZDUJE TURISTICKI SAVEZ I MORAVOM.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here