Roganović: Ne plašimo se pretnji i ucena režima

0
333

ČAČAK – Predsednik Gradske organizacije Dveri Čačak Milan Roganović oglasio se saopštenjem povodom protestnog skupa u Beogradu, održanog u petak.

Saopštenje prenosimo u celosti:

I pored svih pritisaka, opstrukcija i medijskih manipulacija režima Aleksandra Vučića u petak je u Beogradu održan veliki nacionalni skup za odbranu Kosova i Metohije u organizaciji četiri paralamentarne državotvorne organizacije – Srpskog pokreta Dveri, Nove demokratske stranke Srbije, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Ali, prekjuče je ponovo Aleksandar Vučić udario na svoj narod zloupotrebivši policiju da zaustavi sve autobuse sa rodoljubima iz cele Srbije koji su krenuli u Beograd na veliko nacionalno okupljanje. Kao i mnogo puta ranije danima uoči najavljenog skupa vršen je pritisak na autoprevozničke firme i vlasnike autobusa da ne prihvataju zahteve za zakup, a na sam dan putovanja zakupljene autobuse zaustavljali i isključivali iz saobraćaja pod neistinitim razlozima tehničke neispravnosti i nedužnim vozačima naplaćivali kazne od više desetina hiljada dinara. Ovim činom režim je pokazao da je svestan da radi protiv većinskog mišljenja naroda da su KiM neotuđivi deo Srbije i da se plaši tog istog naroda.

Prekjuče smo, dakle, bili svedoci kršenja ljudskog prava na slobodu kretanja, koje je jedno od osnovnih, Ustavom zagarantovanih prava, ali od čoveka koji svakoga dana krši Ustav R. Srbije i koji kukavički izdaje KiM pod pritiskom njegovih zapadnih prijatelja nismo bolje mogli ni da očekujemo. Da li je policija i pre nekoliko dana zaustavljala i pregledala autobuse koji su prevozili ucenjene građane u Vranje na miting Aleksandra Vučića? Naravno da nije.

Odavde iz Čačka poručujemo da se ne plašimo pretnji i ucena režima i da ćemo se i dalje okupljati i dostojanstveno, primenom svih demokratskih, nenaslinih metoda, boriti za očuvanje KiM u sastavu R. Srbije. To doživljavamo kao našu ljudsku i moralnu obavezu prema precima koji su stradali za slobodu i očuvanje naše južne pokrajine u sastavu R. Srbije vodeći se neprolaznim rečima vladike Petra Petrovića Njegoša: “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka“.

Milan Roganović, predsednik GrO Dveri Čačak

Prethodni članakI dalje teško do termina kod specijaliste; Đerlek: Ne može situacija da se promeni preko noći
Sledeći članakPlanska isključenja struje za ponedeljak, 20 mart

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here