Roker u belom mantilu: Razgovor o životu i radu kardiologa Predraga Mitrovića

3
1450
Foto: Aleksandra Petkovski

ČAČAK – U velikoj sali Kulturnog centra Čačak večeras u 19:30 biće upriličen razgovor o životu i radu poznatog kardiologa Predraga Mitrovića.

Redovni profesor na Medicinskom fakultetu, prof. dr Predrag Mitrović, je lekar za srce, dušu i život, kardiolog koga pacijenti iz cele Srbije obožavaju. On je kardiolog Urgentnog centra nagrađivan za svoje naučne radove, ali i muzičar koji svira 12 instrumenata.

Povezao je svoje dve ljubavi stvarajući novi pravac u lečenju kardiovaskularnih bolesti muzikom, a znanje stečeno tokom studija elektrotehnike primenio je u izradi programa za kardiologiju. Dogodovštine sa radnog mesta (Urgentni centar) pretočio je u tri romana, od kojih je jedan bio inspiracija za dokumentarnu seriju “San urgentne noći“ prikazanu na RTS-u.

Uz to je član Kluba književnika Srbije, svira bas gitaru u rok bendu, pokrenuo je festival umetničke muzike Srbije i prvu reviju umetničke muzike Muzika klasika, čiji sajt održava.

Pokretač je portala Neki rok koji se bavi rokenrol muzikom.

Kada ga upoznate, više od njegove impresivne biografije, oduševiće vas njegova jednostavnost, neposrednost, dečja radoznalost i glad za novim znanjem – navode organizatori iz Kulturno obrazovnog programa Kulturnog centra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku u poslednje dve godine rešeno stambeno pitanje za 70 izbegličkih i porodica iz socijalno ranjivih kategorija
Sledeći članakQuantox fondacija prikupila 40.130 dinara za lečenje Metodija Vukovića

3 KOMENTARA

  1. Prvo delija čovek,što se stiče rođenjem, pa delija doktor,što se stiče učenjem. Voleo bih i trudićiu se da me priča o ovom divnom čoveku, doktoru za srce, dušu i život drži u nadi da će biti više ovakvih ljudi. Bar u narednim godinama i među mladim doktorima. Hvala, hvala portalu Moravainfo što mi je omogućio da upoznam ovog čoveka. To je čast. Bar meni.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here