Sa beogradskog Ušća na obale Morave: “Beer fest“ stiže u Čačak!

10
3648
Foto: Belgrade beer fest

ČAČAK – Čačak bi u naredne tri godine mogao da bude domaćin “Beer festa“, festivalsko-muzičke manifestacije koja se godinama održavala u Beogradu.

Nagoveštaji o preseljenju festivala koji se godinama održavao na beogradskom Ušću, prema saznanjima Morave info, postoje već nekoliko meseci, a danas je o tom prvi put zvanično, u nekoliko rečenica, progovorio i gradonačelnik Čačka Milun Todorović na konferenciji za medije nakon sednice Gradskog veća.

U 2024. godini za sve kulturne manifestacije u Čačku biće izdvojeno 90 miliona dinara. Na najboljem putu smo da se “Beer fest“ iz Beograda u naredne tri godine održava u našem gradu, što će biti nastavak odlične prakse iz ove i prethodnih godina kada su u pitanju manifestacije posebno zanimljive mladim ljudima – naveo je Todorović.

Prema našim saznanjima, “Beer fest“ bi se održavao na desnoj obali Morave.

Od svog osnivanja 2003. godine, “Beer fest“ je tokom više od dve decenije svog osnivanja postao glavna letnja senzacija u Beogradu, privlačeći nekoliko stotina hiljada posetilaca godišnje. “Belgrade Beer Fest“ ostvario je rekord 2010. godine, kada je kroz festivalske kapije prošlo više od pola miliona ljudi.

Britanski list “The Independent“ 2005. godine uvrstio ga je među 20 svetskih događaja, dok je 2009. godine nagrađen priznanjem za marketinški događaj godine od strane časopisa “Taboo“. Od 2022. godine festival je proglašen manifestacijom od značaja za Grad Beograd i deo je šire manifestacije “Beogradsko leto“.

Prvih pet izdanja “Belgrade Beer Festa“ održano je na beogradskom Kalemegdanu, da bi se 2008. godine preselio na Ušće.

Sva je prilika da će se ubuduće održavati u Čačku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPomoćnica gradonačelnika za ekologiju o zagađenju vazduha u Čačku
Sledeći članakUhapšen kradljivac bagera, imao je i saučesnika

10 KOMENTARA

  1. Lepa vest, ali za sam grad koji ulaže celih 48000000din. u ovaj projekat ne treba očekivati neku zaradu. Te pare su novac svih poreskih obveznika Čačka i mislim da je to prevelika cena za par koncerata i pokoje popijeno pivo. Al uvek je bilo leba i igara i svima super. Neka, tako mi hoćemo.

  2. Zasto ne pohvaliti i urbanisticki teror kojim gradska sns vlast unistava izgled grada odobravajuci i zidajuci visespratnice pored porodicnih kuca kao i rasprodaju industrijskih lokacija sa kojih se hranio grad i sira okolina.

  3. Benefiti su plaćene karte za ono što volite, publika iz drugih gradova, zemalja, prihod od prodaje hrane, pića, smeštaja….Uz atraktivne izvođače to je veliki plus za grad. Kritikujemo loše, ali treba i da hvalimo dobro.

      • Puni hoteli, plaćen parking, povećana potrošnja u gotovo svim pravnim subjektima (specijalnom malim preduzetnicima) koji se bave uslugama i trgovinom…. Ako je prošle godine bilo u Beogradu 200 000, nek u Čačku bude i 100 000, onda mozete zamisliti pozitivan uticaj. EXIT je od Novog Sada napravio Evropsku prestonicu kulture i jednu od najvažnijih tačaka u zabavnoj industriji u Evropu pa i svetu. Pitajte prosečnog Novosađanina šta njima znači EXIT! Zamislite sve ovo u Čačku koji je 5x manji od NOVOG sada?!

      • Gledaćemo dobre koncerte, doći će puno ljudi sa strane pa će trošiti pare u Čačku, dobro je za imidž grada, popiće se puno piva, piće dobro zezanje, narod će biti raspoložen. Šta ćeš više od toga.

  4. Najbolja vest u ovoj godini, ako ne i deceniji! Posle EXITa najbolji festival u zemlji! Ovo će sigurno da promeni Čačak, urbanizam ga i dovede tamo gde je bio ’60, ’70, ’80…..! Bravo Milune!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here